Sezonul cald ne invită să petrecem mai mult timp afară, iar dacă ești în căutarea unei activități distractive dar și antrenante pentru întreaga familie, cel mai probabil trambulina este soluția potrivită pentru tine, mai ales dacă locuiești la o casă cu grădină sau curte. Trambulina de grădină este potrivită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, fiind o metodă foarte bună de a diversifica activitățile din rutina copiilor și de a-i ține cât mai departe de dispozitivele electronice.

Ai nevoie doar de un spațiu în aer liber, de multă energie și chef de mișcare, iar dacă nu știi cum să alegi cea mai bună trambulină de grădină, cu asta te ajutăm noi.

 

Ghidul tău de achiziție pentru cea mai bună trambulină de grădină

cea mai buna trambulina

La o simplă căutare pe internet, vei descoperi că există numeroase tipuri și modele de trambuline: mai mici, mai mari, rotunde sau dreptunghiulare, dacă nu știi exact ce cauți, poți să iei destul de ușor o decizie nepotrivită. Iată, așadar, care sunt cele mai importante criterii în ceea ce privește cea mai bună trambulină pentru grădină:

Sistemul de sărire

Aici se deosebesc două tipuri de trambuline, cu arcuri și fără arcuri:

Trambulină cu arcuri – este cea mai populară trambulină la momentul actual, însă nu este neapărat și cea mai fericită. Dacă alegi o astfel de trambulină, trebuie să te focusezi extrem de mult pe calitatea arcurilor, pentru a beneficia de o rezistență sporită și pentru a preveni deformările sau deteriorările.

Trambulină fără arcuri – este o trambulină modernă, apărută recent pe piața din România. Sistemul de sărire este reprezentat din fibra de sticlă, care asigură o elasticitate ridicată și cel mai important, o rezistență crescută. Astfel, cei mici se pot distra în siguranță fără riscul de a se accidenta din cauza arcurilor. Bineînțeles, acest tip de trambulină va fi mai costisitor.

Modalitatea de montare

In ceea ce privește montarea trambulinei, se disting din nou două tipologii:

Trambulină cu montare pe sol – în cazul acestei trambuline, stabilitatea este asigurată de 3-4 piciorușe, în funcție de modelul ales. Se instalează destul de ușor, iar cel mai mare avantaj este reprezentat de faptul că poate fi mutată rapid dintr-un loc în altul.

Trambulină cu montare în sol – această trambulină poate fi mai dificil de instalat, însă plusează cu o siguranță sporită. Cei mici vor putea sări în voie, această trambulină având o stabilitate excelentă.

Cine utilizează trambulina?

Așa cum îți spuneam încă de la început, saltul pe trambulină poate fi o activitate ideală pentru întreaga familie, însă în acest context, trebuie să alegi produsul potrivit. Deoarece există și trambuline destinate exclusiv copiilor, trebuie să te asiguri că achiziționezi o trambulină corespunzătoare și pentru adulți dacă vrei să te alături distracției. În acest sens vei fi atent atât la dimensiune, cât și la greutatea admisă, eventual și la vârstă.

Forma trambulinei

Deși în aparență este o preferință de design, vei descoperi că forma trambulinei poate influența și modalitatea de utilizare:

Trambulină rotundă – este preferată de majoritatea familiilor, căci poate fi utilizată de mai multe persoane în același timp. De cele mai multe ori vine cu o plasă de protecție, are o suprafață mare de sărit iar arcurile sunt poziționate uniform, ceea ce înseamnă că la fiecare săritură, utilizatorul va fi împins spre centrul trambulinei. În funcție de dimensiunea aleasă, se integrează perfect în orice grădină.

Trambulina dreptunghiulară – preferate mai ales în spațiile restrânse. Aici arcurile funcționează individual, ceea ce asigură sărituri mai puternice, însă utilizatorul nu va mai fi împins spre mijloc. Această trambulină se recomandă a fi utilizată de câte o persoană o dată.

Trambulina ovală – se remarcă printr-un spațiu mai generos de sărit, astfel încât este recomandată familiilor numeroase. Ca principiu, funcționează asemenea trambulinei rotunde.

Trambulină pătrată – nu se află în preferințele utilizatorilor, însă oferă un spațiu generos pentru salturi și poate fi extrem de practică în diferite spații exterioare.

Materialele din care este confecționată

Pentru a te bucura ani la rând de această activitate, este necesar să fii atent la materialele care compun trambulina. Iată care sunt cele mai recomandate materiale:

Plasa de protecție – este extrem de importantă pentru a preveni accidentările. Cel mai bun material în acest sens este polietilena, fiind mai elastic și rezistent. Alte materiale ar putea fi polipropilena sau poliesterul, însă, fiind mai rigide, se pot rupe mult mai ușor.

Sistemul de închidere – este necesar să fie extrem de rezistent pentru a face față șocurilor repetate. Cel mai bun sistem este fermoarul dublu, cu niște cusături întărite.

Căptușeala de siguranță – este cea care oferă protecție împotriva arcurilor, așadar este necesar să fie confecționată dintr-un material bun. De asemenea, asigură-te că alegi o trambulină cu cadru din oțel, tratat pentru o rezistență sporită în fața factorilor externi.

Suprafața de sărit – aici este importantă densitatea țesăturii, dar și impermeabilitatea. Cele mai populare materiale sunt nylonul și polipropilena. Nylonul asigură sărituri mai înalte, se usucă repede, însă este mai rigid și mai sensibil pentru piele.

Accesorii importante

Trambulina poate fi destul de înaltă, mai ales pentru cei mici, așa că este important ca la pachet să fie prevăzută o scară de urcare. Plasa de siguranță este un alt accesoriu extrem de important mai ales pentru copii, iar o copertină poate fi utilă în caz de ploaie.
Acum că știi care sunt cele mai important criterii ce definesc cea mai bună trambulină de grădină, în continuare îți oferim și câteva exemple concrete la prețuri excelente.

 

Top 5 cele mai bune trambuline de grădină

 

1. Set trambulină 488 cm cu plasă și scăriță Ookee Jump Carbon

trambulina1Această trambulină asigură multă distracție în siguranță. Sistemul de sărire este confecționat din 108 arcuri galvanizate, fiind acoperite cu un materia de protecție foarte calitativ. Vine cu plasă de protecție din polietilenă, cu o înălțime ideală de 165 cm. Diametrul trambulinei este de 488 cm și suportă o greutate maximă de 150 de kg, așadar poate fi utilizată și de un adult.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

2. Trambulina hexagonala Domyos

trambulina3Include siguranță aluminiu net scară copertă albastră – Această trambulină asigură celor mici o vară distractivă și activă. Este de dimensiuni medii, având o dimensiune de 240 cm și o rezistență de până la 130 kg. Sistemul de sărit este bazat pe arcuri, iar materialul din care este confecționată este polipropilena.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Trambulină cu Plasă de siguranță 140cm neagră

trambulina 33Această trambulină este destinată exclusiv copiilor fiind de dimensiuni reduse și suportând o greutate de maxim 50 de kilograme. Este ideală pentru grădinile restrânse, în care spațiul poate fi destul de limitat. Vine cu plasă de siguranță și cu promisiunea unei veri de neuitat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Trambulină Set Cu Plasă De Protecție 305 IDL Freedom

tramb4Este o trambulină de dimensiune medie spre mare, cu sistem de sărire pe arcuri. Este la un preț foarte accesibil și asigură toată siguranța necesară celor mici prin materiale de calitate, piciorușe stabile și plasă de protecție. Această trambulină este destinată mai mult copiilor, dar și adulților, având grijă de a nu depăși greutatea maximă admisă de 100 kg.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Trambulina de exterior Exit Silhouette 183 cm verde

trambulina2Este o trambulină de înaltă calitate, însă de dimensiuni mai reduse, de doar 183 cm. Sistemul de sărire este reprezentat de arcuri acoperite cu un material calitativ de protecție, și vine la pachet cu o plasă de siguranță pentru copii.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.