Nimic nu se compară cu un somn odihnitor, esențial pentru a face față cu succes provocărilor din zi. Atunci când dormim, atât corpul nostru, cât și mintea, reușesc să se refacă și să se relaxeze, astfel încât să dea randament maxim pentru o nouă zi. Toată lumea vorbește despre cele minim 8 ore de somn, însă mai mult decât atât, este important și modul în care ai dormit. Cele mai importante elemente care îți asigură un cadru ideal pentru odihnă sunt salteaua și somiera patului.

Chiar dacă ai fi tentat să pui mai mult accent pe saltea, deoarece cu aceasta ai contact, somiera este la fel de importantă. Având în vedere cât de mult timp petreci în acest mediu, este esențial să alegi o somieră care să îți satisfacă nevoile. Fiindcă pe piață există numeroase modele, ți-am pregătit câteva informații utile prin intermediul cărora să te poți orienta după un model potrivit pentru tine.

 

Cum alegi cea mai bună somieră – Ghidul achiziției ideale

 

Tipul de somieră

In funcție de ceea ce îți dorești, atunci când cauți o somieră potrivită, vei găsi în specificații și tipul acesteia astfel că, există 3 mari categorii.

Somieră fixă: acest model vine în mai multe variațiuni, iar fiecare ar trebui potrivită cu o anumită saltea. De exemplu saltelele pe bază de arcuri funcționează bine împreună cu o somieră fixă, cu arcuri.cea mai buna somiera de pat

Saltelele confecționate din spumă poliuretanică și cele realizate din latex, se potrivesc cu somierele cu lamele, deoarece împreună reușesc să îți ofere un nivel ridicat de fermitate.

Somieră rabatabilă: dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, aceste somiere sunt ideale deoarece îți oferă un spațiu de depozitare pe care îl poți accesa prin ridicarea somierei.

Somieră ajustabilă: este unul dintre modelele de somieră care presupune o investiție mai mare și este potrivită, în special, persoanelor care sunt imobilizate la pat sau care, din diverse probleme, nu se pot deplasa. Aceste somiere se pot regla și ajusta prin intermediul unei telecomenzi sau a unor butoane.

Nivelul de curbare al lamelelor

In cazul acestei specificații, există două tipuri de lamele, și anume, drepte sau curbate.

Lame drepte: în majoritatea cazurilor, acestea sunt realizate din lemn de pin. Dacă îți dorești o susținere cât mai fermă a saltelei, această variantă ți se potrivește, deoarece modul de dispunere al acestor lame drepte oferă multă fermitate. Dacă vrei să alegi cel mai bun model, atunci orientează-te după unul în care lamele au o distanță de 8 cm între ele.

Lame curbate: acestea sunt confecționate din lemn de fag, un material flexibil, prin intermediul căruia lamele pot sta curbate. Dacă ești în căutarea unui model de somieră care să îți ofere mai multă flexibilitate și nu îți dorești un grad ridicat de fermitate, atunci aceste modele sunt o alegere potrivită.

Materialul somierei

Cele mai des întâlnite modele de somieră sunt cele realizare din lemn însă, mai există și cele metalice care sunt apreciate datorită rezistenței lor în timp. După cum ți-am prezentat și mai sus, pinul este folosit pentru somierele cu lame drepte, iar în cazul somierelor cu lame curbate, fagul va fi materialul principal. Mai poți opta și pentru o somieră metalică, însă aici trebuie să fii atent și la celelalte materiale care mai apar în specificații.

Dimensiune și greutate

In mod evident, somiera trebuie să se potrivească cu dimensiunea saltelei și a patului. Dacă ne luăm după dimensiunile standard, pentru un pat de o singură persoană, somiera ar trebui să aibă 90 cm, 100 cm sau 110 cm lățime și 180 cm, 190 cm sau 200 cm lungime.

Dacă ești în căutarea unei somiere pentru un pat dublu, atunci te poți orienta după dimensiunile următoare: 200 cm lungime și o lățime care variază destul de mult: 140 cm, 160 cm, 180 cm, 200 cm, 220 cm.

Dacă patul tău este făcut la comandă, pe dimensiuni care nu se încadrează în cele standard, îți va fi puțin mai greu să găsești somiera potrivită. Probabil va trebui să plasezi o comandă specială, lucru care poate crește considerabil prețul somierei.somiera rabatabila

Un alt aspect de care să ții cont este greutate pe care o suportă o somieră. În cazul unui pat de o singură persoană, majoritatea somierelor pot susține până la 150 kg.

Caracteristici

Dacă te orientezi după cele mai noi modele apărute pe piață, te vei putea bucura de diverse funcții și caracteristici care te vor ajuta să ai cel mai bun somn.

Unele modele pot fi ajustate manual sau prin intermediul unui motor, astfel încât să îți ofere poziția pe care o dorești. În acest caz, va trebui să te orientezi după o saltea din latex sau spumă, deoarece acestea sunt mai flexibile. Modelele de bază se pot modifica doar într-un singur punct, cel al capului, însă somierele mai performante, îți vor permite să le schimbi forma în 5 puncte.

Un alt aspect ține de cât de dură să fie suprafața care, în cazul modelelor mai noi, se poate regla în funcție de preferințe. Un alt plus ar fi spațiul de depozitare care îți va permite să așezi acolo diverse lucruri.

 

Top cele mai bune somiere pentru pat

 

1. Somieră pat Global Network, 160×200 cm

somiera1acest model are lamele curbate, din fag, ceea ce înseamnă mai multă elasticitate. Astfel, această somieră îți asigură o poziție corectă a corpului, în special a coloanei vertebrale. Rama este realizată din metal, ceea ce îți oferă o rezistență foarte bună în timp. Are o înălțime de 28.5 cm și este potrivită pentru saltelele din spumă poliuretanică sau din latex.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Somieră rabatabilă de pat Metalică PREMIUM

Somiera Premimum Metalica2dacă erai în căutarea unei somiere durabile, care să îți ofere confort și să fie ușor de montat, atunci îți facem cunoștință cu acest model. Este o somieră potrivită pentru un pat dublu, care are un cadru metalic și lamele din lemn.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Somieră tapițată Somproduct

somiera tapitata 3cu un cadru metalic, picioare din lemn și elemente de consolidare metalică, această somieră este ideală pentru crearea unui cadru cât se poate de confortabil. Are o garanție de 2 ani, iar prețul de achiziție este avantajos pentru bugetul tău având în vedere calitatea acesteia.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Somieră Dormeo Silver Flex

silver flex slatted bed basepentru paturile single, această somieră este o alegere foarte bună deoarece are un cadru metalic, ceea ce îi oferă durabilitate. Lamele sunt realizate din fag, în 7 straturi, iar unul dintre marile avantaje este faptul că este rabatabilă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

5. Somieră reglabilă Standard Max Plus

stel standard max plus fullacest model de somieră este realizat din 28 lame elastice, care au o lățime de 35 mm. Are 5 benzi de duritate reglabilă și este potrivită pentru saltele realizate din spumă sau latex.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

.