În sezonul rece este important să ne conturăm spațiul astfel încât să ne ofere confort și o stare de bine. Pentru asta, unul dintre cele mai importante elemente este căldura. Există mai multe opțiuni când vorbim de sursa de alimentare a încălzirii încăperilor, iar în funcție de context, poți alege ceea ce se pliază cel mai bine nevoilor tale.

Soba pe gaz este o opțiune economică foarte bună față de restul variantelor. Indiferent că vorbim de încălzirea unei camere dintr-un apartament, sau a unei cabane, acest produs îți oferă confort termic și oferă căldura pe care ți-o dorești într-un timp relativ scurt. Dacă nu știi care este varianta potrivită pentru tine, ți-am pregătit câteva informații care să te ajute în procesul de achiziție. Există o varietate destul de mare, astfel că te poți orienta în funcție de buget, caracteristici, funcționalitate și așa mai departe.

 

Cum alegi cea mai bună sobă pe gaz – Ghidul achiziției ideale

 

Spațiul

Mai întâi de toate, trebuie să iei în considerare încăperea pe care îți propui să o încălzești, asta pentru a te asigura că vei avea parte de o eficiență maximă. În materie de sobe pe gaz, unitatea de măsură care îți va indica capacitatea de încălzire este BTU (Bristish Thermal Units). Ca să înțelegi mai bine, un indice de aproximativ 35.000 BTU, reușește să încălzească o suprafață de până la 95 mp. Totuși, trebuie să ții cont și de alte aspecte. Spre exemplu, dacă încăperea unde vrei să poziționezi soba pe gaz nu este bine izolată, acest lucru va duce la pierderea căldurii, iar în acest fel consumul va fi mai mare.

Tipul alimentării

Din acest punct de vedere, unul dintre modelele cele mai eficiente sunt sobele cu un regim de alimentare pe gaz sau electrice. Acesta este un plus deoarece în funcție de caz, ai întotdeauna posibilitatea de a alege.

Ventilația

Este important să acorzi mare atenție acestui subiect deoarece face referire la utilizarea în siguranță a sobei pe gaz. Există două tipuri aici, și anume ventilație directă și ventilație indirectă.

Ventilația directă: aceste tipuri de sobe au o funcționalitate cu flacără deschisă, însă dacă utilizezi gaz metan pentru alimentare, totul ar trebui să funcționeze în parametri optimi și nu trebuie să îți faci probleme în legătură cu emanarea rezidurilor. În cazul în care alegi o sobă pe gaz cu GPL, este posibil ca la un moment dat să te confrunți cu apariția mucegaiului. Acest model de sobă ar trebui să te intereseze doar în cazul în care ai de încălzit o încăpere de dimensiuni mari.

Ventilație indirectă: aceste tipuri de sobe au nevoie de incorporarea unui coș de evacuare. În acest caz rezidurile trebuie să ajungă afară, motiv pentru care aceste modele au incorporate un burlan de evacuare. Marele avantaj în cazul acestor modele este prețul mai accesibil.

Puterea sobei

Cu cât puterea sobei pe gaz este mai mare, cu atât camera se va încălzi mai repede și mai puternic. Chiar dacă ești tentat să alegi cel mai performant model, ia în considerare întotdeauna încăperea unde îți dorești să o montezi. Nu ai nevoie de un model foarte complex în cazul în care îți dorești, spre exemplu, să o așezi pe o suprafață de 22 mp. Pentru asta, o sobă pe gaz de 2kW este o variantă perfectă pentru tine.

Consumul

Dacă primul tău gând când te-ai gândit la achiziționarea unei sobe pe gaz a fost să economisești, atunci trebuie să fii conștient și de această caracteristică. Ca să înțelegi mai bine, să te gândești că dacă folosești soba timp de o oră la capacitate maximă, consumul va fi undeva la 300 de grame de gaz.

 

Top cele mai bune sobe pe gaz recomandate

 

1. Sobă pe gaz GPL Butelie

soba gaz1acest produs funcționează pe baza unui arzător ceramic, care are trei trepte incorporate pentru a alege nivelul de căldură. Suprafața optimă pe care funcționează nu ar trebui să depășească 50 mp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Sobă pe gaz TESY LD 168D

soba gaza 2cu o eficiență ridicată, această sobă este ideală pentru încăperile de dimensiuni mari. Are o putere de 4200 W și 3 trepte din care poți seta nivelul căldurii. Reușește să încălzească spațiul foarte rapid și este un model ușor, la care nu o să întâmpini probleme în cazul în care vrei să îl muți într-o altă încăpere.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Sobă Volteno pe Gaz GPL Butelie

soba gaz 4unul dintre cele mai mari avantaje în cazul acestui model este faptul că are capacitatea de a încălzi timp de 100 de ore încontinuu o încăpere, fiind și foarte economic. Are trei trepte de încălzire și se încadrează bine în spațiile de până la 50 mp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Pachet Sobă pe gaz GPL (butelie) Hausberg HB-1010AB

soba4un model cu aprindere piezo electrică, ce are o putere de 4.2 kW în trei trepte, ceea ce îl face un produs ideal pentru încăperile mai mari. Are un dispozitiv anti-înclinare, fapt care îți oferă un plus de siguranță în utilizare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Sobă pe gaz GPL Hausberg HB 1010

sobagaz5dacă ai un buget mai restrâns, atunci această sobă pe gaz este o variantă potrivită. Funcționează pe butelie cu gaz din tablă emailată și are trei trepte de putere, cu un consum destul de redus.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Sperăm că informațiile noastre ți-au fost folositoare și în acest fel vei reuși să iei cea mai bună decizie în privința achiziționării unei sobe pe gaz.