Când a venit momentul să te retragi după o zi lungă, este important să știi că ai un mediu în care te poți relaxa în totalitate. Atunci când ne odihnim, reușim să ne adunăm din nou energia pentru a da randament maxim în următoarea zi si de aceea iti recomandam sa vezi care este cea mai bună saltea din latex.

Totuși, odihna nu presupune doar 8 ore în care ai stat cu ochii închiși, ci în esență, contează dacă ai reușit cu adevărat să îți odihnești mintea și corpul.

cea mai buna saltea

Dacă durerile de spate sunt la ordinea zilei, dacă starea ta de spirit dimineața nu te reprezintă, înseamnă că trebuie să schimbi ceva. Când nu reușim să avem parte de un somn corespunzător, de cele mai multe ori, problema pornește de la saltea. O nouă investiție într-o saltea care să răspundă nevoilor pe care le ai, va fi mai mult decât bine primită atât de corpul tău, cât și de mintea ta, care vor reuși să aibă parte de o relaxare completă în timp ce dormi. Diminețile se vor simți alfel, cu siguranță. Una dintre opțiunile cele mai bune în acest sens sunt saltele din latex, iar în continuare vom aborda în detaliu acest subiect.

 

Trei recomandari saltele din latex în funcție de buget

 

1. Buget low: Saltea Silver Active Memory Latex Green Future

saltea silver latex1O saltea superortopedică, anatomică, cu tratament antimicrobian cu ioni de argint. Stratul de confort cu nanofibră și ventilația laterală 3D sunt doar câteva aspecte care o fac să fie salteaua din latex ideală pentru un somn cu adevărat odihnitor.

Vezi pretul redus

 

 

 

 

 

 

 

2. Buget medium: Saltea American Dream Latex, 34 cm

saltea american dream sel 2 web. apr.2015 jpg 1Această saltea fabricată manual îți oferă o experiență premium, o experiență ce îmbină perfect confortul cu o poziție corectă în timpul somnului. Ajută la îndepărtarea durerilor de spate și te face să îndrăgești fiecare moment petrecut în pat.

Vezi pretul redus

 

 

 

 

 

3. Buget high: Saltea Latex x 7 Zone din placă integrală latex

saltea latex 2O saltea intermediară din punct de vedere al gradului de fermitate, care, datorită striațiilor și canalelor de suprafață, se ventilează foarte bine, neexistând posibilitatea senzației de ”încălzire a saltelei”.

Vezi pretul redus

 

 

 

 

 

 

 

Cum alegi cea mai bună saltea din latex – Ghid de achizitie complet

 

Salteaua de latex este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vorbim de îmbunătățirea somnului. Având o gamă atât de largă din care poți alege, cu atât de multe specificații, ți-am pregătit câteva puncte de care ar trebui să ții cont atunci când pornești în căutarea celei potrivite pentru tine.

Tipul de latex

Latex natural: saltelele confecționate din acest material sunt atent prelucrate pentru a oferi o experiență cât mai confortabilă. Lichidul din latex este extras din arborele de cauciuc Hevea brazilian și este prelucrat astfel încât să fie un material de bază în saltele cu latex.

Acest tip de material îți oferă o saltea naturală 100%, inducând o senzație de susținere și elasticitate. În plus, este un material care are caracteristica durabilității și este, de asemenea, anti-alergic și nu afectează mediul înconjurător.

Latex sintetic: acest tip de material este similar cu latexul natural, însă în loc să fie extras din arborele de cauciuc, acesta este produs din produse petrochimice. Latexul sintetic este mai puțin elastic și oferă o senzație mai fermă a suprafeței.

Unul dintre avantajele mai mari ale acestui tip de saltea este faptul că prețul este mai scăzut, în comparație cu cele realizate din latex natural. Totuși, pentru a te asigura că vei alege o saltea din latex sintetic de calitate, urmărește în descrierea produselor caracteristica de latex ”inteligient”, care înseamnă că acele saltele nu vor reține umiditatea.

Saltele din latex mixt: există diferențe destul de semnificative între cele două tipuri de materiale, însă dacă dorești să achiziționezi o saltea la un preț mai mic, dar care să îți ofere și un grad ridicat de calitate, atunci te poți orienta spre saltele din latex mixt.

De cele mai multe ori, aceste tipuri de saltele sunt realizare dintr-un amestec de 30% latex natural și 70% latex sintetic. Este important de reținut totuși că, indiferent de procentul de latex natural din saltea, producătorii o pot scoate pe piață ca fiind 100% naturală. Totuși, având un preț mediu de achiziție, această saltea este o variantă accesibilă și ideală pentru confortul din timpul somnului.

Grosimea

Cu cât o saltea din latex este mai groasă, cu atât aceasta va oferi un suport mai ferm în timpul somnului. Într-un caz ideal, o saltea ar trebui să aibă minim 18 centimetri pentru a-ți oferi un suport corespunzător, atât din punct de vedere al confortului, cât și din punct de vedere al sănătății.

Fermitatea

Această caracteristică este oferită de stratul superior al saltelei, de densitatea fibrei de latex, care poate fi de mai multe feluri: moale, medie sau dură. Cea mai bună recomandare de la specialiștii din domeniu este o saltea din latex cu fermitate medie spre mare, care înseamnă o fermitate a spumei de 65-80 kg/ mc. În acest fel, vei avea parte de o saltea confortabilă, care îți va susține și corpul într-o poziție corectă.

Dimensiunile

Este esențial să alegi cu atenție salteaua din latex potrivită pentru dimensiunea somierii pe care o ai. Totuși, dacă încă nu ai suportul patului, ideal ar fi să ții cont de înălțimea pe care o ai. O saltea ar trebui să fie cu 15 cm mai lungă decât înalțimea ta.

 

Top cele mai bune saltele din latex

 

Nr.1: Saltea American Dream Latex, 34 cm +Perne Bonus

saltea american dream sel 2 web. apr.2015 jpg 1O saltea din gama celor de lux, care îți oferă o senzație de confort continuă. Topperul de suprafață de 4 cm Natural Latex contribuie la o relaxare deplină, care oferă și un suport corespunzător în timpul somnului.

Vezi pretul redus

 

 

 

 

 

Nr.2: Saltea Naturală din Cocos și Latex, 18 cm

saltea cocosAceastă saltea reprezintă îmbinarea ideală între două materiale naturale, și anume, cocosul și latexul. Aceast produs se adaptează gradual asupra organismului, iar plăcile de latex îți conferă elasticitate, maleabilitate și ventilația optimă. Pe de altă parte, plăcile de cocos îți vor oferi fermitatea și susținierea corectă a coloanei.

Vezi pretul redus

 

 

 

Nr. 3: Saltea Silver Active Memory Latex

saltea silver latex1 1Fabricată din materiale de calitate superioară, această saltea asigură o susținere anatomică a corpului și o poziție naturală a coloanei vertebrale. Poate fi utilizată pe ambele părți, având fermități diverite: o parte foarte fermă cu strat de confort din fibre naturale de bumbac și o parte moale, cu strat de confort format din latex și spumă memory.

Vezi pretul redus

 

 

 

 

Nr. 4: Saltea Ekon Latex Combo

Combo matress 1Această saltea oferă tot confortul prin cele două straturi de latex 100% și prin cele șapte zone de confort, cu o înălțime de 26 cm. Acest produs îmbină perfect proprietățile unice ale spumei din latex cu Cool Gel, un material inovator pe piață, cu termoconductibilitate ridicată.

Vezi pretul redus

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Saltea Latex 7 Zone din placă integrală latex 18 cm

saltea latex 2 1O saltea care îți va fi alături pentru a-ți asigura cel mai odihnitor somn, atât din punct de vedere al confortului, cât și din punct de vedere al poziției ideale a corpului. O saltea cu fermitate medie, care echilibrează perfect caracteristicile ideale ale unei saltele.

Vezi pretul redus

 

 

 

Sperăm că ți-am fost de ajutor în alegerea saltelei potrivite pentru tine și că ai înțeles beneficiile pe care aceasta le poate aduce în viața ta.