Unul dintre cele mai mari avantaje atunci când vine vorba de locuitul la casă este spațiul exterior de care poți profita din plin. Gradele cu plus ne încurajează să petrecem cât mai mult timp afară și ce mod mai plăcut există de a face acest lucru, dacă nu la piscină, alături de persoanele dragi ție? Momentele petrecute la propria piscină sunt mult mai inedite pentru că îți oferă intimitate, dar și pentru că o poți amenaja după bunul plac și după nevoile tale.

Dacă și tu te gândeai că e momentul perfect să aduci valoare spațiului exterior pe care îl ai, atunci piscina este răspunsul potrivit pentru tine. Înainte de a intra în procesul de achiziție, este esențial să cunoști câteva aspecte pentru a lua această decizie într-un mod mult mai ușor și mai rapid. Pe piață există numeroase modele, fiecare având diverse avantaje și dezavantaje. Pentru a te ajuta în acest sens, ți-am pregătit un mic ghid care te va ajuta să alegi cea mai bună piscină pentru casă.

 

Cum alegi cea mai bună piscină pentru casă?

 

Tipul piscinei

In funcție de spațiul pe care îl ai, dar și de preferințele tale, există mai multe tipuri de piscine din care poți alege, iar acesta ar fi primul pas.

Piscină îngropată: acest model de piscină presupune mai multă muncă și este una dintre cele mai complexe, deoarece presupune construcția acesteia de la 0. Implică un buget destul de mare, iar construcția acesteia poate să dureze destul de mult, însă și beneficiile sunt pe măsură. Dacă iei această decizie pe termen lung, atunci aceasta ar putea fi una dintre variantele ideale.

Piscină supraterană: aceste tipuri de piscine presupun un buget mai mic și sunt foarte simplu de montat. În cazul în care nu ai o curte de dimensiuni foarte mari, vei integra destul de ușor acest model de piscină. Acestea vin pe piață fără posibilitatea de a putea fi personalizate, însă vei observa că există destul de multe caracteristici din care poți alege, precum materialul din care sunt confecționate, dimensiuni și așa mai departe. Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este că aceste modele trebuie poziționate pe suprafețe plane.

Piscină gonflabilă: marele avantaj al acestor tipuri de piscine este prețul foarte accesibil, însă trebuie să ții cont că acestea nu reprezintă o investiție foarte bună pe termen lung. Se montează foarte ușor.

Piscină de interior: este una dintre opțiunile care nu se întâlnește atât de des, deoarece presupune un cost destul de mare, atât din punct de vedere al construcției, cât și din punct de vedere al întreținerii. Avantajul cel mai mare este faptul că te vei putea bucura de piscină pe tot parcursul anului, indiferent de vremea de afară.

Dimensiunile piscinei

Aici ține cont în primul rând de suprafața de care dispui, dar și de numărul de persoane care se vor bucura de ea. Dacă piscina va fi folosită și de cei mici, atunci asigură-te că aceasta nu este prea adâncă, astfel încât să nu existe pericole.

Forma piscinei

Când vine vorba de achiziționarea unei piscine gata făcute, ai posibilitatea de a alege dintre 3 forme, și anume, ovală, rotundă sau rectangulară. Acest criteriu îl poți face în baza preferințelor tale, însă ține cont și de ceea ce ți se potrivește cel mai bine în spațiul exterior.

Durabilitatea piscinei

Acest aspect face referire la materialul din care este confecționată. De exemplu, o piscină realizată din ciment sau metal va fi mult mai rezistentă decât una gonflabilă. Chiar dacă vei fi tentat să alegi o piscină gonflabilă datorită prețului, trebuie să știi că acestea sunt destul de sensibile, iar fragilitatea acesteia va fi oferită de grosimea stratului de PVC. Astfel, ar trebuie să alegi un model care are o grosime cât mai mare.

Întreținerea piscinei

Un alt aspect care ar putea să te intereseze în alegerea modelului potrivit pentru piscina exterioară este întreținerea acesteia. Piscinele construite sunt puțin mai greu de întreținut deoarece pe pereți pot apărea depuneri de calcar datorită apei dure, astfel va trebui să folosești diverse produse pentru a împiedica acest lucru.

Piscinele gonflabile necesită înlocuirea apei mult mai des din cauza faptului că acestea nu vin la pachet cu un sistem de filtrare a apei, rezultând astfel un mediu în care pot apărea diverși microbi sau bacterii.

Accesorii extra

Pentru a te bucura cât mai mult de experiența unei piscine, îți recomandăm și achiziționarea unor accesorii care te vor ajuta în acest sens. Astfel de accesorii pot fi copertina, pompe integrate, sisteme de filtrare a apei și așa mai departe.

 

Top cele mai bune piscine pentru casă

 

Nr. 1: Piscină cu cadrul oțel model Ratan

cea mai buna piscina pentru gradinaDimensiuni 427x250x100 cm: este un model de piscină care îți asigură o montare foarte ușoară, dar și o experiență inedită. Are o formă ovală, completată de un design plăcut, care se va integra foarte bine în spațiul exterior. Are un volum de 7250 l, ceea ce înseamnă că poate fi folosită de mai multe persoane, simultan.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Piscină gonflabilă Intex Easy Set

piscina 2Pompă inclusă 220V/ 2000Litri, 3.66m x 76cm: cu o formă oval-rotundă, această piscină îți oferă un volum de 5621 l. Este confecționată din PVC și vine la pachet cu o pompă de piscină. Are o adâncime de 76 cm, un diametru de 366 cm și o greutate de 15 kg, ceea ce îi oferă o foarte bună stabilitate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Piscină intex Frame

piscina nr32.2-m x 1.5m x 60cm, 1622 Litri: un produs care îți asigură o calitate foarte bună, în formă dreptunghiulară, care are un volum de 1622 l. Are o lungime de 220 cm, o lățime de 150 cm și o adâncime de 60 cm. Este ideală pentru o curte de dimensiuni medii și este foarte ușor de întreținut.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Piscină Intex Metal Frame

piscina 4Un model de piscină care se montează foarte ușor, compusă din materiale cu 3 straturi rezistente, ceea ce o face foarte durabilă în timp. Cadrul de oțel robust îți asigură o construcție stabilă, astfel încât să o folosești fără probleme. Are o capacitatea de 4485 l și o adâncime de 76 cm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Piscină gonflabilă 102 x 25 cm Bestway

Piscina Gonflabila cu 3 Inele si Imprimeu Flower and Friends 100x23 cm 296043 0Dacă erai în căutarea unei piscine pentru cei mici, atunci aceasta este o alegere potrivită. Cu un model jucăuș, această piscină gonflabilă are elasticitate, care ajută la absorbirea șocurilor și este potrivită pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.