Cositul, așa cum îl știm de la bunici, nu mai este de actualitate în zilele noastre. Coasele tradiționale au fost înlocuite de-a lungul timpului de motocoasele cu benzină, iar și mai recent, de motocoasele electrice, acest lucru ușurând cu mult această activitate atât de importantă în orice gospodărie.

Motocoasele electrice sunt extrem de ușor de utilizat, au o greutate mult mai mică și un motor foarte silențios. Aceste pot funcționa prin cablu de alimentare sau cu acumulator, însă mai multe detalii despre motocoasele electrice vei regăsi în ghidul nostru de achiziție, compus ca să te ajute să faci cea mai bună alegere.

Cum alegi cea mai bună motocoasă electrică

 

Când ajungi să cauți o motocoasă vei avea surpriza să găsești o mulțime de modele, cu funcții și caracteristici diferite, dintre care îți va fi greu să alegi, mai ales dacă nu știi la ce anume să te uiți. În ceea ce urmează, îți vom oferi cele mai importante informații despre motocoasele electrice, astfel încât tu să poți lua cea mai bună decizie pentru tine, în funcție de nevoi și de bugetul disponibil.

Alimentare

Motocoasele electrice pot fi de două tipuri, fie cu alimentare la priză prin cablu, fie cu acumulator. În mod firesc, cele cu alimentare prin cablu vor oferi o performanță constantă, datorată energiei electrice constante, pe când acumulatorul, poate oferi performanțe mai slabe, mai ales când acesta începe să se descarce.

O altă diferență oferită de alimentare este confortul în utilizare. Cablul poate să limiteze distanța de cosire a ierbii și te poate împiedica deseori, însă există și sisteme automate care eliberează cablul pe măsură ce înaintezi. Pe de altă parte, acumulatorul îți oferă toată flexibilitatea de care ai nevoie.

Puterea motoruluimotocoasa electrica rezistenta forestore

Puterea motorului este cel mai important aspect la o motocoasă electrică. Cu cât motorul este mai puternic, cu atât mai repede se vor roti firul sau firele de tăiere și tot procesul de cosire se eficientizează.

Firul de tăiere

Cele mai multe motocoase electrice funcționează cu un fir de tăiere fix, care fie este prea lung, fie este prea scurt iar astfel, procesul de reglare al firului poate dura mai mult decât procesul de cosire în sine. În acest sens, există acum motocoasele cu sistem automat de eliberare a firului de tăiere, lucrul care va ușura extrem de mult toată munca ta.

Design-ul și forma motocoasei

Testând mai multe motocoase electrice, ne-am dat seama că designul acesteia contează foarte mult în ceea ce privește confortul utilizării. În acest sens trebuie să fii atent la greutatea aparatului pentru a nu te solicita mai mult decât este necesar, la mânerul sau, mai bine, mânerele de prindere pentru o mișcare fluidă, dar și la dimensiune, deoarece motocoasele electrice nu ar trebui să fie prea mari.

Dacă ești atent la aceste aspecte, cu siguranță vei face cea mai potrivită alegere. Pentru cositul ierbii din jurul casei, o motocositoare electrică este ideală pentru tine.

 

Top cele mai bune motocoase electrice

 

1. Motocoasă electrică HECHT 1445/1442, 1400 W

coasa1lățime de lucru 42 cm, viteză 7200 rpm – dacă grădina ta se extinde pe mai mulți mp, atunci această motocoasă îți va fi de un real folos. Are un motor puternic de 1400 W și 7200 rpm (viteza de rotație a firelor de tăiere). Are o lățime de lucru de 42 de cm, ceea ce înseamnă că munca ta va fi gata într-un timp foarte scurt.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Motocoasa pliabila cu fir si lama Raider RD-GBC20

motocoasa2Motocoasa electrica de la Raider cu motor in 2 timpi dispune deo putere de 2,4 CP si 7500 RPM. Este un produs durabil si fiabil, usor de utilizat. Iar un plus este si faptul ca poate fi pliata.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Coasa Makita UR 3000, electrică, cu fir, 450 W 

coasa3are un design modern și este caracterizată de o manevrabilitate deosebită. Este compusă dintr-o tijă ușoară de aluminiu și are incorporat un sistem antivribrant, fapt ce previne oboseala în timpul cosirii. Este destinat utilizării casnice și se alimentează electric cu fir.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Coasă electrică Bosch ART 23 SL, 280 W, 23 cm 

coasa4Este foarte ușoară și cântărește doar 1,7 kg, adică vei putea finisa toată grădina cu minim efort. Această motocoasă este foarte recomandată pentru iarba din jurul florilor, dar și pentru zonele greu accesibile, fiind foarte fiabilă datorită dimensiunilor mici.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Coasă electrică / Trimmer de iarbă HECHT 630

coasa5putere 600 W, lățime de lucru 30 cm – această motocoasă se axează foarte mult pe confortul utilizatorului, fiind prevăzută cu două mânere de prindere. Motorul are o putere optimă de 600 de W, iar lățimea de tăiere este de 30 cm, acoperind un spațiu mare într-un timp destul de scurt.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

.