Cu mierea suntem obișnuiți încă de mici copii, căci proprietățile acesteia sunt extrem de benefice pentru corpul nostru. Mai știi când o simplă durere de gât se trata atât de rapid și natural cu câteva lingurițe de miere? Ei bine, pe lângă proprietățile de calmare, mierea, în special cea de Manuka, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, dar și la tratarea diferitor infecții interne și chiar externe.

Această miere este produsă din frunze de Manuka, de către populația indigenă Maori din Noua Zeelandă. Aceștia foloseau diferite ingrediente din frunzele de Manuka pentru a trata arsuri, pentru a scădea febra, pentru tratarea durerilor articulare, dar și pentru efectele sale relaxante în ceea ce privește somnul.

manuka

Fiind din ce în ce mai comercializat, există numeroase branduri acum care produc acest produs, însă unele sunt mai atente la calitate, pe când altele se focusează doar pe cantitate. Cum ești convins că alegi cea mai bună miere de Manuka? Îți vom spune mai jos, în ghidul de achiziție, la ce este necesar să fii atent atunci când vrei să faci o astfel de achiziție si care este cel mai bun raport/pret de care sa tii cont.

Cum alegi cea mai bună miere de Manuka

 

Probabil nu ești destul de familiarizat cu mierea de Manuka astfel încât să știi sigur care alegere reprezintă cel mai bun produs, însă vom încerca să-ți explicăm cât mai în detaliu criteriile care contează la această miere.

Proprietăți și beneficii

În ultimii ani, numeroase studii de specialitate evidențiază și confirmă proprietățile antibacteriene, antifungice, antimicrobiene, antioxidante, antiseptice, antivirale și antibiotice ale mierii de Manuka. Astfel, este un tratament natural și extrem de eficient în combaterea multor infecții interne sau externe, precum Stafilococul Auriu, Heliobacterul sau E. coli.productie miere de manuka

Scopul utilizării

Atunci când vrei să achiziționezi cea mai bună miere de Manuka, este foarte important să iei în considerare modul în care dorești să o folosești. Pentru protejarea sau întărirea sistemului imunitar este recomandată o miere cu o putere antibacteriană scăzută, însă suficientă pentru prevenție. Dacă scopul tău este acela de a trata o infecție încăpățânată, atunci trebuie să cauți o miere cu un nivel de metilglioxan mai ridicat.

Calitatea mierii de Manuka

În ceea ce privește acest produs, calitatea este determinată de trei factori importanți: factorul Raw, puterea antibacteriană și, bineînțeles, certificarea Non-GMO.

Specificația Raw, 100% natural de pe ambalaje este extrem de importantă, acest lucru sugerând faptul că mierea din borcan este crudă și neprocesată, și astfel se bucură de toate proprietățile benefice pentru organismul nostru. Non-GMO, este o atestare care ne asigură de faptul că produsul nostru nu are în compoziție organisme modificate genetic, și este astfel sigur și sănătos pentru consum.

Puterea antibacteriană poate diferi de la un produs la altul, în ceea ce privește mierea de Manuka. Astfel, vom citi mereu eticheta ambalajului pentru a putea identifica cea mai bună miere de Manuka potrivită scopurilor în care dorim să o utilizăm.

Există un sistem conceput din cifre și grupuri de litere în acest sens. Pe ambalaj, vom regăsi MGO™, UMF și KFactor™. Primele două măsoară nivelul de metilglioxal, ce reprezintă o componentă organică ce oferă mierii proprietăți antibacteriene. Cu cât cifrele din dreptul acestor doi factorul este mai ridicat, cu atât produsul are o putere antibacteriană mai mare.

KFactor™ se referă la concentrația granulelor de polen Manuka din produsul respectiv. O cantitate ridicată de granule de polen ne indică faptul că produsul are o putere antioxidantă mai crescută.

Țara de origine

Verificarea țării de origine reprezintă un aspect crucial, deoarece arborele de Manuka este prezent exclusiv în Noua Zeelandă și Australia. Mai mult, este important să cercetezi puțin și firma care produce respectiva miere de Manuka, pentru a te asigura că este o firmă de încredere, ce deține certificări privind calitatea și procesul prin care mierea este obținută.

Preturi

Un aspect important in achizitia mierii de Manuka este pretul pentru ca si acesta poate indica calitatea produsului, insa trebuie sa verificati tot timpul si promotiile cu reduceri sau cu transport gratuit la miere de manuka preturi – de aceea recomandarea noastra este de a urmari periodic site-urile care vand mierea de manuka.

Este util să știi că: Mierea de manuka nu este recomandată copiilor sub 12 luni, până imunitatea lor nu este dezvoltată natural. Se poate folosi ca îndulcitor pentru ceaiuri, însă nu trebuie amestecată în băuturile fierbinți, deoarece își va pierde proprietățile caracteristice. În plus, dacă suferi de diabet, cel mai bine ar fi să consulți medicul specialist înainte de a introduce în rutina ta mierea de Manuka.

Dacă nu știi unde să începi căutările, te ajutăm noi cu exemple directe din cea mai bună miere de Manuka.

 

Cea mai bună miere de Manuka – Top recomandări:

 

Nr. 1: Miere de Manuka MGO 550+ (250g) | Manuka Health 

cea mai buna miere de manukaEste o miere naturală, neprocesată și fără nici un adaos suplimentar, astfel, fiecare borcan poate diferi prin culoare, textură și gust. Ingredientul unic este reprezentat de miere de Manuka monoflorală. Este produsă în Noua Zeelandă, și are o concentrație MGO de 550, ceea ce determină proprietăți ridicate antibacteriene. Este recomandată astfel în cazul infecțiilor interne și externe rezistente și vine într-un gramaj de 250 grame.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Miere de Manuka MGO 100+ (500g)

manuka2 Mierea de Manuka de la Manuka Health este un puternic sustinator al sistemului imunitar al copiilor cu varsta peste 1 an sau al adultilor.  Se ia pe toata perioada sezonului rece in fiecare an sau pe toata perioada anului, in fiecare zi, oricum doriti, pentru cresterea nivelului antibacterian si implicit optimizarea sistemului imunitar. Se ofera un discount de 20% si Transport Gratuit!

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: MIERE MANUKA MGO 400+ 

miere manuka mgo 400Acest produs este 100% natural, fără ingrediente adăugate sau organisme modificate genetic. Are o putere antibacteriană ridicată, MGO 400+ și este ideal în tratarea infecțiilor rezistente la alte tipuri de tratamente.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: (NOU!) Miere de Manuka MGO 850+ (250g)

manuka4Manuka Health MGO 850+ este o miere de manuka extrem de concentrata cu un continut natural de methylglyoxal de minim 850mg/kg – substanta cheie din mierea de Manuka.  Este disponibila doar in varianta de 250g. Discount 8% si Transport Gratuit!

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Miere de Manuka MGO 550+ (500g) | Manuka Health

miere manuka beneficiiO miere de Manuka cu proveniență din Noua Zeelandă, 100% naturală. Are proprietăți antibacteriene ridicate, MGO 550+, și vine la un gramaj foarte avantajos, 500 grame.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

.