Când vine vorba despre dorințele și bucuriile celor mici, lucrurile sunt destul de simple, căci întregul lor ecosistem se învârte în jurul tău și a activităților tale. De câte ori nu ți-ai văzut copiii privind cu entuziasm și curiozitate cum conduci, și de câte ori nu ți-au solicitat să le oferi și lor această oportunitate?

cea mai buna masinuta electrica pentru copii

Ei bine, tehnologia aduce divertismentul celor mici la un alt nivel, permițându-le să se bucure de toate activitățile de oameni mari într-o manieră sigură și optimă pentru ei. Așadar, le poți oferi experiența șofatului la volanul unei mașinuțe electrice pentru copiii, care este creată special pentru aceștia. Iar pentru că pe piață există numeroase opțiuni disponibile, în acest articol te vom îndruma cum să alegi cea mai bună mașinuță electrică pentru copii.

Ghidul de achiziție pentru cea mai bună mașinuță electrică

Roz sau albastră, cu viteze sau manuală, la fel ca mașinile reale, și cele electrice destinate copiilor vin într-o varietate largă de modele. Așadar, atunci când vrei să faci cea mai bună alegere, trebuie să ții cont de anumite aspecte pe care ți le vom descrie în continuare:

Vârsta copilului

Probabil cel mai important detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vrei să-i achiziționezi copilului tău o mașinuță electrică, este vârsta. Aceste mașinuțe sunt produse cu diferite puteri ale bateriei, cu diferite viteze, diferite sisteme de siguranță, așadar, este important să alegi corespunzător categoria de vârstă căreia se adresează produsul dorit.

În acest sens, există 5 trepte de vârste dintre care poți alege: 0-2 ani, 2-4 ani, 5-7 ani, 8-13 ani și peste 14 ani. Pe lângă aspectul siguranței, alegerea mașinii potrivite în funcție de vârstă va conta și la distracția celui mic, deoarece o mașină destinată unei vârste mai mici ca al lui îl va putea plictisi destul de rapid.

Modelul mașinii

Probabil copilul tău este fascinat de mașinile sport, sau, dimpotrivă, iubește camioanele sau ATV-urile. Atunci când dorești să achiziționezi o mașinuță electrică pentru distracția lui, ai grijă să coincidă cu așteptările lui, dar să ofere și nivelul de siguranță necesar pentru vârsta lui. Printre cele mai populare modele se numără:

Mașinile standard – reprezintă imitația unei mașini obișnuite, fiind unul dintre cele mai sigure modele deoarece mașinuța este joasă și stabilă. Sunt mari șanse să fie și pe placul copiilor tăi, deoarece pot exista modele care să arate cât mai asemănător cu mașina ta reală.

Camioanele – pot fi atractive datorită unei dimensiuni mai mari, și datorită faptului că cei mici pot transporta mai mulți pasageri într-o astfel de mașinuță. Atenție însă, acest model oferă o siguranță mai scăzută datorită stabilității, însă pentru vârsta potrivită, e o alegere ideală.
ATV-urile – sunt îndrăgite pentru experiența off-road pe care o oferă și pentru faptul că pot fi folosite pe diferite tipuri de teren. Aceste modele pot fi potrivite pentru orice vârstă, în funcție de măsurile de siguranță pe care le deține.

Motocicletele – dacă vorbim de vârste mai fragede, atunci recomandăm motocicletele cu roți ajutătoare. Dacă ai un copil mai mare, este o alegere bună, însă trebuie supravegheat în permanență, deoarece pot interveni probleme de echilibru și astfel, riscuri de accidentare.

Bateria

Ce este important să știi este faptul că aceste mașinuțe electrice funcționează pe baza unei baterii reîncărcabile, așadar nu va trebui să te complici cu diverse alte acțiuni. În funcție de mărime și destinație, pot fi baterii de 24, 12 sau 6 volti. Cea mai bună mașinuță electrică are de cele mai multe ori bateria adaptată produsului, așadar este important să cauți o mașinuță cu o baterie cât mai versatilă pentru a putea fi înlocuită în caz de nevoie.

Mai mult, în funcție de calitatea produsului și de specificațiile sale, autonomia unei baterii poate varia între 30 de minute și 20 de ore.

Măsuri de siguranță

Cu toții știm că atunci când se entuziasmează, cei mici nu se mai gândesc la siguranță și se aventurează în fel și chipuri cu mașinuța electrică. Așadar, în funcție de mediul în care va folosi mașinuța, este necesar să ne asigurăm că cei mici nu se vor putea răni sau accidenta în timpul utilizării.

În curte, dacă este iarbă pe jos, cei mici se pot distra în voie fără riscuri prea mari de accidentare, însă pentru asfalt, este nevoie cel puțin de o cască, cotiere și eventual genunchere. Dacă vorbim de vârste mai mari și de mașinuțe mai puternice, atunci poate fi util chiar și un costum de protecție.

Dotările mașinuței electrice

Cea mai bună mașinuță electrică vine la pachet cu diferite dotări care asigură atât distracția celor mici, cât și liniștea părinților în ceea ce privește siguranța. Așadar, printre cele mai importante se numără:

✓ Centura de siguranță – la fel ca în cazul mașinilor reale, este important să fie protejat de aceasta
✓ Pedale – chiar dacă este poate acționată doar din telecomandă sau buton pentru copiii mai mici, pentru veridicitate, cea mai bună mașinuță electrică este dotată cu pedale de frână, accelerație, poate chiar și ambreiaj
✓ Cutie de viteze – la fel, potrivită pentru distracție, mai ales în cazul mașinuțelor destinate vârstelor mai mari
✓ Telecomandă – în cazul copiilor mai mici, pentru liniștea părinților, cea mai bună mașinuță electrică se poate ghida prin telecomandă, astfel încât joaca să fie controlată în siguranță
✓ Limitator viteză – destinat mai ales mașinuțelor utilizate de copii mai mari, care pot fi conduși de entuziasm către viteze mai mari
✓ Claxon
✓ Faruri

Top cele mai bune mașinuțe electrice pentru copii

Nr. 1: Mașinuță electrică copii, cu telecomandă, Mappy, Aero Red

cea mai buna masinuta pentru copiiO mașinuță ideală pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani. Dispune de 2 motoare independente puternice de 6V/4Ah, câte unul pe fiecare roată din spate. Se acționează cu pedală din podea, însă poate fi controlată și prin telecomandă. Are claxon, intrare Mp3 player și lumini cu led-uri. Este construită din materiale calitative pentru o siguranță sporită, și are o autonomie de 2 ore până la reîncărcare. Distracția celor mici este asigurată de această mașinuță electrică.

Vezi detalii si pret

Nr. 2: Mașinuță electrică Drifter Jeep 4×4 Roșu 

Masinuta electrica cu doua locuri Drifter Jeep 4x4 Negru 81011 0O mașinuță potrivită pentru copiii între 3 și 8 ani, model ATV. Este prevăzută cu centură de siguranță și dispune de două motoare puternice, de 6V/7Ah. Echipată cu faruri față, mufă MP4, oglinzi retrovizoare și volan cu efecte de sunete. Mașinuța se deplasează înainte și înapoi și poate fi controlată și din telecomandă. Autonomia de folosire este de aproximativ o oră jumătate înainte de reîncărcare.

Vezi detalii si pret

Nr. 3: Mașinuță electrică cu telecomandă Mercedes GT-R

masina electrica copiiO mașinuță sport de top pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.  De asemenea are integrat butonul de start/stop iar schimbarea vitezei se face cu ajutorul manetei. Motorul este puternic de 2 x 25W, iar mașinuța poate fi controlată și prin telecomandă.

Vezi detalii si pret

Nr. 4: Mașinuță electrică cu telecomandă Toyz BMW X6 M 12V

Masinuta electrica cu telecomanda Toyz BMW X6 M 12V Alba 290100 1O mașinuță sport de top pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Scaunul de șofer este învelit în piele ecologică, mașinuța este construită din cele mai bune materiale pentru o experiență veridică. Ușile mașinuței se deschid, are claxon și sunet motor. De asemenea, are o mufă USB pentru rularea muzicii în format MP3. Motorul este puternic de 12V 45W, iar mașinuța poate fi controlată și prin telecomandă.

Vezi detalii si pret

Nr. 5: Mașinuță electrică Mercedes Benz GLC63S

masina electrice copii mercedes emagO mașinuță pentru copiii între 3 și 8 ani, o alegere premium pentru un plus de prestigiu. Are o pedală pentru frânare și accelerare, cu schimbător de viteze și radiocomandă pentru părinți. Are 2 motoare de 35W, slot MP3 și funcție de deschidere portiere. Roțile acestei mașinuțe sunt moi, EVA, cu suspensii, ce vor asigura o deplasare silențioasă și o distracție sigură pentru cei mici!

Vezi detalii si pret

Nr. 6: Mașinuță electrică cu functii multiple Feber

masina electrica norielO mașinuță pentru copiii între 3 și 7 ani. Este special creata pentru ca cei mici sa invete cum se repara o masina. Are o baterie electrica de 6V si se poate merge cu ea pana la 2km.

Vezi detalii si pret

Nr. 7: Mini ATV electric Quad Offroad 90W

atv electricO mașinuță pentru copiii între 2 și 7 ani. Un produs Premium. Are o pedală pentru frânare și accelerare, cu schimbător de viteze și radiocomandă pentru părinți. Are 2 motoare de 45W. Garantie 24 luni si service inclusiv post-garantie.

Vezi detalii si pret

Nr. 8: Mașinuță electrică Mercedes Benz GTR AMG

62780 4O mașinuță pentru copiii între 3 și 7 ani, o alegere premium pentru un plus de prestigiu. Dispune de centura de siguranta. Poate fi controlata atat prin telecomanda cat si manual. Autonomia bateriei este de 90 minute si poate atinge viteze de pana la 8km/h.

Vezi detalii si pret

.