Ultima perioadă ne-a demonstrat din toate punctele de vedere cât este de important să ai un spațiu în care să te simți confortabil, unde să te poți relaxa, chiar dacă petreci foarte mult timp în acesta. Dacă locuiești la casă ai o mulțime de avantaje de care te poți bucura, în special dacă deții și o curte. Momentele de recreere capătă un nou sens atunci când poți profita de propriul colțișor verde.

Știi cum se spune, fă rai din ce ai, iar în cazul unei curți, este important să începi cu uneltele potrivite. Pentru întreținerea acesteia nu ai nevoie de multe, însă mașina de tuns iarba nu trebuie să lipsească niciodată, căci te va ajuta să ai un gazon minunat. Indiferent de bugetul pe care îl ai, trebuie să te asiguri că vei alege mașina potrivită curții tale, așa că în acest sens, ți-am pregătit câteva exemple și câțiva pași care te vor ajuta să iei decizia corectă.

 

Trei mașini de tuns iarba în funcție de buget

 

Buget low: Mașină electrică de tuns gazonul Heinner VMGE005

masina de tuns iarba ieftina si bunaCu o putere de 1600 W și o viteză maximă de 3300 RPM, acest produs este ideal pentru îngrijirea grădinii. Este ușor de folosit și se potrivește pentru un gazon care are un perimetru mic sau mediu.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Buget medium: Mașină de tuns gazonul pe benzină Einhell GC-PM

masina de tuns iarba forumEste un produs excelent pentru exterior, care funcționează pe benzină și îți oferă un raport calitate-preț foarte bun. Se potrivește pentru o grădină de până la 1400 mp și îndeplinește orice sarcină cu ușurință, astfel că, este un produs ideal pe care să îl ai pe lângă casă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Buget high: Mașină de tuns gazonul pe benzină Makita PLM4628N

masina de tuns iarba makitaDacă îți dorești o mașină de tuns iarba din cadrul unei game premium, atunci aceasta este potrivită pentru tine. Deține un motor Briggs&Stratton, ceea ce înseamnă mai multă putere și mai multă eficiență. Ai posibilitatea de a regla mânerul ergonomic în 3 nivele, iar înălțimea în 7 trepte, ceea ce înseamnă mult mai mult confort în utilizare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Cum alegi mașina de tuns potrivită – Ghidul achiziției ideale

 

Pentru a te asigura că tunsul gazonului va fi o activitate plăcută pentru tine, dar în același timp vei avea și rezultate pe măsura așteptărilor, trebuie să fii informat înainte de luarea unei decizii. În funcție de bugetul pe care îl ai, trebuie să găsești cea mai bună opțiune.

Tipul motorului:

Aici ai de ales dintre două opțiuni. Fie alegi o mașină de tuns iarba cu motor electric, sau una care funcționează pe bază de benzină. În cazul primei variante, nu va trebui să te concentrezi atât de mult pe partea de întreținere a produsului, însă dezavantajul ar fi faptul că nu se comportă foarte bine când ai de lucrat pe suprafețe foarte mari. Cea de-a doua variantă, a mașinilor de tuns pe bază de benzină, îți oferă o mai mare lejeritate în utilizare și vei putea să o folosești mai bine în cazul suprafețelor mari.

Colectarea:

Trebuie să iei în considerare și modul în care vrei să colectezi iarba tăiată. Poți alege între o variantă a unei mașini care mulcește iarba, o colectează în interiorul unui sac atașat sau o aruncă în lateralul mașinii. Aici, depinde mult de preferințele personale și de ceea ce ai tu nevoie.

Utilizare:

Pentru că este o activitate pe care va trebui să o faci constant, noi te sfătuim să te uiți și la modul de manevrabilitate a acesteia. Ia în considerare dacă ai o curte care este perfect nivelată sau dacă vor exista anumite piedici. În acest caz, ai nevoie de o mașină care dispune de roți puțin mai mari, astfel încât să nu întâmpini blocaje.

Pentru un plus de confort, orientează-te după aparate de tuns iarba care au mânerele ajustabile din punct de vedere al înălțimii. În acest fel, vei putea adopta și tu o poziție firească în timpul utilizării.

Alte specificații:

Este important să iei în considerare și spațiul în care o vei depozita. Dacă dispui de un spațiu mai mic, atunci poate ar fi bine să alegi un model cu mânere pliabile. Un alt element important este modul în care mașina de tuns iarba se pornește. Această acțiune trebuie să fie ușoară, astfel încât să nu întâmpini dificultăți în această parte.

 

Top cele mai bune mașini de tuns iarba

 

1. Mașină de tuns gazonul pe benzină Makita PLM4628N

masina de tuns iarba makitaIdeală pentru suprafețe de până la 600 mp, acest produs îți oferă o funcționalitate excelentă și mult confort prin anumite ajustări pe care le poți efectua. Deține un sistem de frânare Prime&Pull, adică prin simpla apăsare a unui buton, iar mai apoi prin tragerea unei coarde, reușești rapid să pui produsul în funcțiune.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Masină electrică de tuns iarba Bosch Advanced Rotak 750

masina de tuns iarba boschO mașină de tuns iarba silențioasă, cu un motor puternic, de 1700 W. Are incorporat sistemul ErgoSlide, care presupune o manevrare mult mai lejeră a produsului, dar și mai rapidă. Are atașat un sac pliabil pentru colectare, cu o capacitate foarte mare, astfel încât să îți poți face treaba fără să întrerupi procesul.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Mașină de tuns gazonul pe benzină Einhell GC-PM 46 S

masina de tuns iarba forumEste o mașină de tuns iarba care funcționează pe benzină, deci este potrivită pentru suprafețe mai mari. Este definită de o manevrabilitate ușoară și este proiectată din materiale de înaltă calitate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mașină electrică de tund gazonul Bosch ARM 32/ 3200

cea mai buna masina de tuns iarbaChiar dacă motorul acestei mașini de tuns iarba este mai mic, de 1200 W, acest produs este excelent pentru curțile mai mici, care necesită întreținere pe suprafețe restrânse. Pătrunde foarte bine pe margini și are o capacitate de 31 L pentru dispozitivul unde se adună iarba tăiată.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Mașină electrică de tuns gazonul Heinner VMGE005

masina de tuns iarba ieftina si bunaCu un design modern și practic, această mașină de tuns iarba îți garantează o utilitate excelentă și un confort de care să te bucuri în timp ce folosești produsul. Această mașină nu necesită o întreținere riguroasă și este potrivită pentru suprafețele de mărime medie.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Sperăm că am reușit să te inspirăm cu aceste informații pentru a lua cea mai bună decizie de achiziționare pentru îngrijirea curții tale.