Alegerea unei masini de spalat rufe este intotdeauna o sarcina destul de grea. In primul rand cred ca trebuie sa ne gandim ce tip de masina de spalat avem nevoie. Una cu incarcare frontala sau pe verticala, una cu capacitate mare sau una cu functii inteligente, una slim sau marimea nu conteaza ori poate avem nevoie de una cu uscator incoporat. Ei bine, alegerea poate fi grea, insa echipa SmartReview.ro vine in intampinare cu un articol menit s ava usureze aceasta alegere. In primul rand o sa va prezentam un top cu cele mai bune 10 masini de spalat rufe din 2019. Top-ul a fost realizat pe baza numarului de unitati vandute, a review-urilor oferite de cumparatori si a specificatiilor tehnice de care dispune fiecare masina de spalat in parte. Apoi o sa incercam sa va ghidam catre masina de spalat potrivita casei dvs. oferindu-va informatii legate de modelele de masini de spalat, avantajele si dezavantajele fiecarui tip in parte, totul in asa fel incat la sfarsit sa puteti decide care este cea mai buna masina de spalat rufe pentru dvs.
Mai jos veti avea un ghid de achizitie a unei masini de spalat rufe menit sa va ofere toate detaliile necesare legate de tipurile de masini de spalat, avantajele cat si dezavantajele fiecareie la care adaugam si ce reprezinta anumite functii speciale pe care majoritatea masinilor din top le au in ziua de azi. Insa inainte de toate va prezentam top 10 masini de spalat rufe in 2020.
Top 10 masini de spalat din 2021:
De precizat si faptul ca cele mai bune nu inseamna neaparat si cele mai scumpe ci doar cele mai apreciate de cumparatori in raport cu specificatiile tehnice pe care le detin.
Nr. 10: Samsung Eco Bubble AddWash WW12K8412OW/LE
- capacitate de incarcare 12 kg
- 1400 RPM
- motor inverter clasa A+++
- functii speciale: Eco Bubble si AdWash
- afisaj LCD + Samsung Smart Control (de pe telefon)
- pret bun cu Voucher Rabla
.
Nr. 9: Indesit IWSNE 61253
- capacitate 6 kg
- clasa eficienta energetica A+++
- 1200 RPM
- SLIM (dimensiuni mici)
- functii speciale: ecotime & overflow
- pret mai mic cu -390 lei
.
Nr. 8: Bosch WAW32640EU
- capacitate 9 kg
- clasa eficienta energetica A+++
- 1600 RPM
- functii speciale: i-Dos, taste Touch Control
- Aqua Stop, EcoSilentDrive
- stoc limitata!!!
/
Nr. 7: Whirlpool AWE 55711 R cu incarcare verticala
- capacitate 5,5 kg cu incarcare verticala
- 1100 RPM
- clasa A++
- functie speciala pentru controlul balansului
- tambur din otel inoxidabil
- reducere -250 lei
- 55 de review-uri pozitive
/
Nr. 6: Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE
- capacitate 7 kg
- clasa eficienta energetica A+++
- 1400 RPM
- dimensiune 60 cm (latime)
- afisaj LED
- Pret mai mic cu -490 lei
/
Nr. 5: Slim Hotpoint WMSD723B
- capacitate 7 kg
- clasa A+++
- 1200 RPM
- program rapid 15 min
- dimensiuni SLIM
- peste 280 de review-uri pozitive
- pret mai mic cu -540 lei
/
Nr. 4: Slim Beko WKB61032Y
- capacitate 6 kg
- 1000 RPM
- clasa A++
- afisaj LED, Aqua Fusion, Dark Care
- Baby Protect & Spalare manuala
- PRET mai mic cu -420 lei
- peste 270 de review-uri pozitive
/
Nr. 3: Masina de spalat cu uscator Samsung WD80J6410AW/LE
- capacitate 8 kg spalare si 6 kg uscare
- 1400 RPM; clasa A
- Smart Check
- tehnologia Air Wash
- tehnologia Eco Bubble
- Stoc Limitat
/
Nr. 2: Arctic EF6100A+
- capacitate 6 kg
- 1000 RPM, clasa A+
- sistem de control al balansului
- design S-shape, eco bumbac
- PRET MIC: cu -400 lei mai ieftin
- >310 review-uri: CEA MAI VANDUTA MASINA
/
Nr. 1: Masina de spalat cu uscator Hotpoint AQD970D49
- capacitate spalare 9 kg si uscare 7 kg
- clasa A, 1400 RPM
- High Definition Washing
- programe speciale de tip: matase & perdele
- Motor Dinamyc Inverter + Super Silent
- PRET MIC: cu 660 lei mai ieftin
- 76 de review-uri pozitive
/
Ghid util achizitie cea mai buna masina de spalat rufe in 2018
Dupa cum am spus si la inceputul articolului, cea mai buna masina de spalat nu trebuie neaparat sa fie cea mai scumpa sau cea mai bine dotata din punct de vedere tehnologic ci sa fie cea mai potrivita pentru nevoiele dvs.
In primul rand trebuie sa estimati un buget de achizitie ca sa economisiti timp, mai apoi trebuie sa va ganditi la urmatoarele aspecte:
- ce capacitate trebuie sa aibe masina de spalat?
- viteza de rotatie
- ce programe speciale am eu nevoie?
- am nevoie de tehnologii noi sau e ok si o masina standard?
- cat de economica sa fie (consum de apa + consum de energie)
- cu uscator sau fara?
Acestea credem noi ca sunt cele mai bune intrebari la care trebuie sa raspundeti inainte de a achizitiona o masina de spalat. Si ca sa incercam sa va usuram un pic decizia o sa detaliem mai jos care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de masina de spalat: cu incarcare frontala, cu incarcare ferticala si cu uscator.
Primul tip despre care o sa vorbim sunt masinile de spalat cu uscator. Acestea au devenit in ultima perioada destul de populare, ba chiar preturile au scazut destul de simtitor fata de anii anteriori, iata mai jos care sunt avantajele si dezavantajele acestor modele.
Avantaje masina de spalat cu uscator
- capacitate de incarcare mai mare
- uscatorul
- tehnologii noi implementate
- motor cu inverter
- programe speciale care nu se regasesc la celelalte tipuri de masini
Dezavantaje masina de spalat cu uscator:
- consum de apa crescut
- clasa de eficienta energetica mai mica (maxim A)
- ocupa mai mult spatiu dat find dimensiunile mai mari
- pret de achizitie mai mare
Al doilea tip sunt masinile de spalat cu incarcare superioara (pe verticala), modele care sunt pe piata de foarte mult timp si care aduc cateva avantaje majore, dar au si ele minusurile lor, iata care sunt acestea:
Avantaje masina de spalat cu incarcare superioara:
- dimensiuni mici, se pot monta in locuri mai greu accesibile
- tehnologie noua implementata
- clasa de eficienta energetica foarte buna (A++)
- programe cu cicluri de spalare mai rapide
- sunt mai usor de utilizat
- performante mai bune la clatire
Dezavantaje masina de spalat cu incarcare superioara:
- utilizeaza mai multa apa fata de cele standard
- necesita mai mult detergent
- nu poti vedea in interiorul masinii cand spala
In final am ajuns la al treilea tip de masini de spalat, mai exact cele standard sau cu incarcare frontala. E greu in ziua de azi ca ele sunt cele standard deoarece au aparut atat de multe modele pe piata incat iti este greu sa faci o alegere in afara bugetului, insa noi o sa incercam sa va prezentam exact avantajele si dezavantajale acestora indiferent de pretul pe care il au:
Avantaje masina de spalat cu incarcare frontala:
- consum de energie si de apa mult mai redus (clasa A+++)
- sunt mult mai delicate cu rufele
- consuma mai putin detergent
- programe speciale diverse
- cele mai noi tehnologii de tip SMART implementate
- afisaje inteligente + control prin smartphone
- viteza de centrifugare mai mare
- costuri de achizitie + de consum mai mici
Dezavantaje masina de spalat cu incarcare frontala:
- cele cu RPM mari pot sifona rufele
- sunt mult mai masive – mai greu de mutat
- nivel de zgomot mai mare
- cicluri de spalare mai lungi la anumite programe
Acestea find spuse trebuie sa va ganditi exact la cel model de masina se potriveste cu nevoile dvs dar si cu bugetul de care dispuneti. Fie ca vorbim de o masina de spalat cu doar 5 kg capacitate (de regula pentru 2 persoane + 1 copil), o masina de spalat cu capacitate mare de 7 sau 9 kg (pentru familii mari de 4-5 persoane) sau de una cu clasa A+++ ori una cu uscator si doar cu clasa A ori in functie de brand, fie Arctic, Samsung, Hotpoint sau Beko, tot ce conteaza e ca la final acea masian de spalat sa fie cea de care dvs. sa fiti multumiti chiar si dupa 10 ani.
Vedeti ca mai exista si Electrolux sau Gorenje, doi producatori mai mult decat seriosi si cu vechime mare in domeniul electrocasnicelor.
Cand acestia produceau masini de spalat, coreenii nici macar nu se apucasera de construit fabricile, ale caror produse sunt astazi foarte bine puse in valoare de un Marketing foarte agresiv (au invatat foarte bine lectia de la americani), prin care ne lauda suprematia produselor lor.
Nu te mai acidula ca brifcoru’, Florine! Oamenii fac topuri… bazate pe ce cred ei că este mai important. Fix, problema lor. Nu te obligă nimeni să citeşti articolul sau să fii de acord cu el. Fiecare om are topul lui, după propriile sale criterii… iar preţul poate fi o componentă determinantă. Plus de asta, generic vorbind… articolele care folosesc lauda producătorilor ca fundament ştiinţific… fără o echipă specializată… un laborator de teste, în spate… sau măcar link-uri spre genul ăsta de analiză, bazată pe ceva ştiinţific, nu doar pe laude… rămân la stadiul de păreri. Prin urmare, pe lângă lipsa obiecti…* pardon: acurateţii… conţin şi o inevitabilă mare doză de subiectivism (un fel de bătut câmpii). Deci… trezeşte-te, Santa Claus is coming to town! În traducere: dă-te jos din corcoduş! De-asta se şi aleg titlurile, intenţionat confuze (după mine… complet idioate): “Cea mai bună…”. Cea mai bună la ce!? La spălatul propriu-zis, la consum, la preţul de achiziţie, la perioada oferită garanţie, la numărul de unităţi vândute, la spart seminţe, la tuns melci… în foarte multe articole nu se specifică acest aspect esenţial. Doar autorul ştie la ce se referă. Iar marea masă a cititorilor au impresia că articolul este indiscutabil despre cele mai performante produse existente pe piaţă. Wrong! 99,999% dintre articolele care au titlul “Ce-a mai bună…/cel mai bun…” n-au treabă cu performanţa. Majoritatea sunt mai degrabă genul: hai să umplem “foaia”… să mănâncă şi gura noastră cozonac. Este inundat netul de topuri copy-paste fără legătură cu performanţa. Însă în articolul de faţă, din fericire, ESTE specificat. Nu este nevoie să-ţi mai pierzi timpul parcurgând tot articolul, scrie negru pe alb: “Cea mai bună…” se referă la numărul de unităţi vândute… şi la ce părere au cumpărătorii acestora. Personal, ce să zic… genial! 🙂 Păi cam ce părere să ai, tu, la câteva zile după achiziţie? Presupunând că ai spăla tu… chiar şi trompetele se comportă relativ decent în primele luni… iar după ce trece o perioadă, doar n-o să recunoşti public că ai fost retar… pardon: răcit când erai mic… şi ai cumpărat un model mediocru spre praf (mai degrabă praf) doar fiindcă era relativ ieftin şi arăta bine… sau fiindcă te-a terorizat nevastă-ta cu: “O dată am vrut şi eu ceva! De câte ori trebuie să… tu asculţi vreodată ce zic? VREAU maşină ca a lu’ Mimi de la trei!”!? Din acest motiv, în cazul de faţă, branduri cu multe clase peste Gorenje (că tot ai pomenit de Gorenje…) nu-s prezente nici măcar la capitolul: menţiuni. Şi pot da multe nume: AEG, Miele, Siemens etc. Apropo… făcând o paranteză, de unde şi până când vechimea sau originea brandului poate subtitui performanţele unui produs? Ce treabă are performanţa la spălare testată în laboratoare de specialişti (nu de Dorel la ochiometru…) cu vechimea sau originea brandului? Poate să fie produsă şi de marţieni… dacă la analizele de laborator s-a constatat că, folosind aceeaşi marcă de detergent, rufa potrivit diverselor scanări şi teste chimice nu doar că arată impecabil ci şi conţine cele mai puţine urme de reziduu… atunci maşina care a reuşit performanţa respectivă trebuie identificată** şi măcar menţionată în top indiferent cine o produce (coreenii, chinezii, japonezii, ciuciunghezii…) sau de cât timp. În fond cam ăsta-i principalul scop al unei maşini de spălat: să spele performant. Cu ce te încălzeşte că brandul exista şi pe vremea faraonilor sau că arată hi-tech sau/şi cu cristale swarovski 🙂 dacă la spălat se descurcă mai prost decât alte branduri “ciuciungheze”? Da’ ce să mai zic… fiecare le ştie pe-ale lui şi alege cum îl cară capul, de-aia se cheamă democraţie 🙂
* N-am folosit “obiectivism” fiindcă obiectivism 100%… şi punct de referinţă inerţial sunt noţiuni pur teoretice… un fel de vid absolut, nu există decât pe hârtie.
** Laboratoarele primesc rufele-obiect etichetate cu bar-coduri… habar n-au în ce branduri de maşini au fost bălăcite fiecare-n parte.