În vremurile noastre, activitatea de a spăla este una relativ ușoară și plăcută, deoarece, avem ocazia să ne ajutăm de diferite electrocasnice în acest sens. Pe lângă mașina de spălat care este deja un produs comun în casele oamenilor, există și aparate de uscat hainele, care au exact aceeași înfățișare, însă rolul lor este acela de a usca hainele și de a ni le oferi gata de purtat.

Totuși, dacă locuiești într-un apartament sau într-o casă cu spațiu mai restrâns, să ai două mașini, una de spălat și una de uscat, poate fi prea mult pentru spațiul tău disponibil, așadar, soluția cea mai bună este o mașină de spălat cu uscător incorporat. Această tehnologie îți ușurează cu mult viața, iar dacă vrei să alegi cel mai bun model, trebuie să fii atent la câteva detalii.

Citește în continuare articolul nostru și află ce trebuie să știi despre cea mai bună mașină de spălat cu uscător, astfel încât să faci achiziția potrivită pentru tine.

Ghid de achiziție – cea mai bună mașină de spălat cu uscător

De ce să achiziționezi o mașină de spălat cu uscător? Pentru că îți salvează timp, spațiu și multă energie pe care o poți canaliza astfel înspre alte activități preferate de tine. După ce procesul de spălare se încheie, poți porni urcarea în același ciclu sau separat, astfel nu vei mai fi nevoit să întinzi rufele pe uscător și să aștepți poate chiar și o zi până se usucă.

Pentru a lua cea mai bună decizie, trebuie să fii atent la câteva detalii, astfel încât să achiziționezi un produs potrivit nevoilor tale.

Capacitatea mașinii de spălat cu uscător

Pentru că vorbim de două funcții într-un singur aparat, asta înseamnă că vom vorbi de două capacități diferite. Volumul de haine spălate, nu va fi același cu volumul de haine uscate, pentru că în cuvă, hainele vor avea nevoie de puțin spațiu astfel încât să fie uscate corespunzător.

Volumul mașinilor de spălat pornesc de la aproximativ 4-5 kg, și se extind până la 12 kg. Pentru o familie medie, să zicem formată din 4 membri, de regulă, o mașină de spălat cu o capacitate cuprinsă între 7 și 10 kg este suficientă.

În ceea ce privește capacitatea de uscare, aceasta va fi mereu mai mică decât cea de spălare, așa cum îți spuneam. Astfel, pornește de la 2.5 kg și se întinde până la 8 kg. Așadar, chiar dacă vei pune o încărcătură mai mare de haine la spălat, îți recomandăm să scoți din ele înainte de uscare și să le încarci în două ture, pentru a avea rezultatele impecabile pe care ți le dorești.

Centrifugarea

Centrifugarea reprezintă procesul de eliminare a apei din rufele spălate, astfel încât uscarea lor să fie cât mai rapidă. Această stoarcere se valorifică prin rotații pe minut, așadar, viteza de centrifugare variază de obicei între 1000 și 1600 de rpm.

O viteză mai mare înseamnă un produs mai eficient, și, prin urmare un preț mai ridicat, însă întotdeauna când pui haine la spălat, îți recomandăm să citești eticheta articolelor vestimentare și să vezi dacă centrifugarea la parametrii maximi este indicată.

Zgomotul

Ca orice alt electrocasnic, și mașina de spălat cu uscător va deveni o sursă de zgomot în casa ta, atunci când funcționează. Poate programul tău îți permite să speli rufe mai mult seara, sau poate ai copii mici și nu ai vrea să îi trezești în timpul zilei, astfel, îți recomandăm să te uiți și la nivelul de zgomot atunci când faci achiziția.

Zgomotul indicat nu ar trebui să depășească 60 de decibeli, 50 de decibeli fiind sunetul constant al unui frigider, prin comparație.

Eficiența energetică

Un electrocasnic în plus, mai multă apă și energie consumată, așa cum este și firesc. Totuși, pentru facturi optime la utilități, sfatul nostru este să fii atent la clasa energetică în care se încadrează produsul pe care vrei să îl cumperi.

Alege produse din Clasa A sau superioare, precum A+, A++ sau chiar A+++. Mai mult, fii atent și la funcții precum senzor de uscare, care va opri uscătorul atunci când detectează hainele uscate, și nu va rula întregul program fără sens.

Programe de spălare

Mașinile de spălat din ziua de azi sunt suficient de moderne și de bine adaptate cu diferite programe de spălat, astfel încât să se potrivească cât mai multor nevoi. Așadar, cea mai bună mașină de spălat cu uscător va avea un program dedicat hainelor delicate, program de spălare rapidă, program separat de centrifugare, spălare eco și așa mai departe.

Cu cât ai la dispoziție mai multe astfel de programe, cu atât vei putea să personalizezi mai bine modul în care îți gestionezi rufele.

Așa cum o mașină de spălat cu uscător îți va face viața mai ușoară și îți va economisi mult timp prețios, așa vrem să facem și noi. Așadar, în continuare îți vom oferi câteva recomandări din cele mai bune mașini de spălat cu uscător.

Top 5  cele mai bune produse – cea mai bună mașină de spălat cu uscător

1. Mașină de spălat rufe cu uscător Electrolux EW8W261 B

cea mai buna masina de spalat rufe cu uscatorCând timpul tău este limitat, această mașină cu uscător de rufe incorporat este alegerea ideală. Are o capacitate de spălare de 10 kg, și capacitate de uscare de 6 kg. Asta înseamnă că, în mai puțin de o oră, rufele tale pot fi curate și uscate, gata de purtat! Are tehnologii incorporate pentru grija față de țesături, dispune de 16 programe de spălare și numeroase funcții care vin în ajutorul tău. Mai mult, zgomotul este redus, de doar 60 decibeli.

Vezi detalii si pret
2. Mașină de spălat rufe cu uscător Samus WSDD-8614A

samusUn brand extrem de cunoscut și de încredere, ce oferă un raport calitate-preț excelent. Această mașină are o capacitate de spălare de 8 kg, și de 6 kg pentru uscare. Are 1400 de rpm, afișaj LCD și un design minimalist care va complimenta întreg spațiul din baie sau din camera tehnică. Are motor inverter, diverse tehnologii pentru protecția țesăturilor și numeroase programe de spălare.

Vezi detalii si pret
3. Mașină de spălat rufe cu uscător Electrolux Dual-Care EW7W369S

electroluxO mașină de spălat și uscat rufe ideală pentru o familie numeroasă de până la 7 membrii. Are o capacitate de spălare de 9 kg, și 6 kg pentru uscare. Are 1600 rpm, se încadrează energetic în clasa C și are un nivel de zgomot optim, de maxim până la 77 decibeli în momentul centrifugării. Are un design plăcut, afișaj electronic și numeroase tehnologii care au grijă de hainele tale.

Vezi detalii si pret
4. Mașină de spălat rufe cu uscător Samsung WD80T4046EE/LE

samsungO mașină de spălat cu un design mai clasic, dar cu o eficiență ridicată în ceea ce privesc rezultatele oferite. Are o capacitate de 8 kg la spălare și 5 kg la uscare, are 1400 de rpm și se încadrează în clasa energetică E. Are numeroase programe de spălare pentru haine delicate, dar și funcție de curățare automată a mașinii de spălat și uscat.

Vezi detalii si pret
5. Mașină de spălat rufe cu uscător Slim LG F2DV5S7N0E

lgPentru o familie de până la 4 membrii, această mașină de spălat este alegerea ideală. Are o capacitate de spălare de 7 kg și de uscare de 5 kg. Este de dimensiuni medii, fiind potrivită în majoritatea gospodăriilor cu spațiu disponibil restrâns. Are 1200 rpm, este încadrată în clasa energetică C și dispune de tehnologii precum Inverter Direct Drive, Turbo Wash, Smart Diagnosis și poate fi conectată la wi-fi. Mai mult, are numeroase programe de spălare pentru o personalizare facilă.

Vezi detalii si pret

.