Când vine vorba de spălarea rufelor, lucrurile au evoluat foarte mult în acest domeniu. Astfel, în prezent există numeroase mașini de spălat haine automate care ne fac viața mai ușoară, produse pe care le regăsim în diferite dimensiuni, forme și modele.

Mașina de spălat cu încărcare verticală nu este pe atât de populară pe cât ar trebui să fie, deoarece datorită încărcării verticale a rufelor, are o serie de avantaje pe care o mașină de spălat cu încărcare frontală nu le poate oferi. În plus, dacă ne gândim și la spațiul pe care îl ocupă, vom vedea că cel mai probabil, locuinței și nevoilor noastre li se potrivesc cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală.

Care sunt diferențele cele mai importante? Ce beneficii aduce în plus față de mașina obișnuită de spălat? Am pregătit în continuare un mic ghid de achiziție care îți va răspunde la toate aceste întrebări și te va îndruma spre cea mai bună alegere.

 

Ghid de achiziție pentru cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală

 

Înainte de a-ți spune care sunt elementele cheie pe care să le ai în vedere atunci când achiziționezi o mașină de spălat verticală, vrem să-ți menționăm care sunt principalele ei avantaje. În primul rând, oferă o capacitate de încărcare rufe mai mare decât o mașină cu încărcare frontală. Apoi, capacul de rufe poate fi deschis în orice moment al funcționării, astfel că poți adăuga oricând haine pe care poate ai uitat să le pui la spălat din prima. Cei care folosesc o astfel de mașină spun că petele se curăță mult mai bine, iar în general, ciclurile de spălare sunt mai scurte, ceea ce rezultă și într-un consum mai redus de apă. Apoi, se curăță și se aerisește mai bine, iar mașina este foarte ușor de controlat/setat, fiind extrem de potrivită și pentru persoanele mai înaintate în vârstă.

Acum, să-ți spunem și ce lucruri să ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală:

Dimensiunea

Am menționat deja ca o astfel de mașină de spălat are dimensiuni mai reduse față de cele obișnuite cu încărcare frontală, însă, dimensiunea dictează deseori și capacitatea de spălare, așa că alege un model care să corespundă spațiului tău disponibil, dar și nevoilor tale de curățare a rufelor.

Fiind cu acces vertical, nu trebuie să-ț faci griji de spațiu pentru deschiderea ușii în lateral, așa că o poți integra cu succes în diferite spații din casa ta, atât timp cât îi asiguri racordarea la apă și canalizare.

Capacitatea

Acest indicator este în strânsă legătură cu dimensiunea familiei tale și cu volumul de spălare al rufelor de care ai nevoie. Mașinile de spălat verticale se regăsesc de obicei în capacități cuprinse între 4 și 12 kg.

Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât prețul poate urca, așadar, ai grijă să alegi exact volumul de care ai nevoie. Dacă pentru un cuplu este ideală o capacitate de 7 kg, o familie de 4 persoane ar putea avea nevoie de minim 10 kg.

Consumul

Ca la orice alt electrocasnic, și în cazul mașinii de spălat verticale ne interesează în mod principal consumul, pentru a ne bucura de un produs bun, care nu urcă mult facturile noastre de întreținere.

Așadar, ai grijă să alegi un produs nou, modern, încadrat cel puțin în clasa energetică A. Ideal ar fi să alegi un produs din clasa A+, A++ sau A+++. Cu cât încadrarea este mai bună, cu atât consumul de apă și energie electrică scade.

Centrifugarea

Centrifugarea reprezintă procesul de stoarcere a hainelor, așadar, avem nevoie de viteze cât mai mari pentru a ne bucura de haine bine stoarse și ușor de uscat. Cele mai performante mașini de spălat verticale au o centrifugare de 1600 de rotații pe minut, și este bine să alegi o astfel de mașină.

Totuși, trebuie să ai grijă de materialele hainelor puse la spălat. Există țesături sensibile precum lâna, care își modifică aspectul atunci când nu este spălată corespunzător. Însă, mașinile de spălat performante vin cu diferite programe pentru diferite nevoi, așa că, va fi ușor să setezi spălarea potrivită.

Zgomotul

Orice electrocasnic vine la pachet cu un anumit zgomot în casa ta, atunci când este pus în funcțiune. În mod firesc, mașina de spălat va fi auzită doar atunci când este pornită, însă pentru a nu te deranja pe tine și vecinii tăi, îți recomandăm să alegi un produs care are un nivel de zgomot declarat sub 70 de decibeli.

Programe

La fel ca mașina de spălat cu încărcare frontală, și cea verticală se bucură de diferite programe de spălare și de un afișaj electronic. Principalele programe ce nu ar trebui să lipsească ar fi cel de detectare automată a cantității de rufe, program de spălare pentru haine delicate, program de spălare rapid, diferite programe speciale pentru diferite țesături, așa cum spuneam de lână de exemplu, program pentru haine de bebeluși, program mod economic și spălare cu apă rece.

Cu cât te bucuri de mai multe funcții, cu atât vei putea să personalizezi mai ușor procesul de spălare și să-l adaptezi nevoilor tale.

 

Cu aceste criterii în minte, vei putea să alegi acum cu ușurință cea mai bună mașină de spălat verticală pentru tine și familia ta. Iar pentru un plus de ajutor, iată recomandările noastre pentru cea mai bună mașină de spălat verticală.

 

Recomandări pentru cea mai bună mașină de spălat verticală

 

1. Mașină de săalat rufe cu încarcăre verticală AEG LTX7C373E

cea mai buna masina de spalat cu incarcare verticalaVa face cu succes față nevoilor tale de spălat, fiind potrivită pentru o familie restrânsă. Are o capacitate de 7 kg, și o dimensiune ideală de 890 mm înălțime, 400 mm lățime și 600 mm adâncime. Are 1300 rpm și este încadrată în clasa de energie A+++, fiind extrem de prietenoasă cu facturile tale de apă și electricitate. Are incorporată tehnologia ProSteam pentru haine mai puțin șifonate, motor inverter, numeroase programe de spălare, afișaj electronic LCD și iluminare tambur.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Mașină de spălat rufe Indesit BTW L60300 EE/N

indesitAceastă mașină este de dimensiuni reduse, asemenea modelului de mai sus, 90 x 40 x 60, însă oferă un volum de încărcare de doar 6 kg. Poate fi perfectă pentru viața în cuplu. Este încadrată în clasa energetică A+++, are numeroase funcții de spălare, 1000 rpm și are un aspect estetic, modern și simplu, astfel încât se încadrează perfect în orice spațiu din casa ta.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Mașină de săalat rufe cu încărcare verticală Electrolux EW6T5261

verticala2O mașină de spălat cu tehnologia Fuzzy logic integrată. Are dimensiuni mici de 89 x 40 x 60, 6 kg volum de încărcare și 1200 rpm. Are o diversitate mare de programe de spălare, ce pot fi selectate dintr-un simplu buton rotativ. În plus, te bucuri de un afișaj electronic modern și de un design minimalist.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mașină de spălat rufe verticală Candy CST 372L-S

verticala4Această mașină este ușor mai mică la dimensiuni, având 85 x 60 x 54 cm, dar cu o capacitate optimă de 7 kg. Are 1200 rpm și este încadrată în clasa de energie A+++. Nivelul de zgomot este foarte bun, doar 61 de decibeli, are 14 programe de bază + 40 de programe smart pentru a-ți personaliza cât mai bine procesul de curățare al hainelor.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Mașină de spălat rufe cu încărcare verticală Whirlpool TDLR 60112

verticala5Un brand foarte îndrăgit pentru mașini de spălat, vine cu o ofertă excelentă în raport calitate-preț. Este potrivită pentru 2-3 membrii, având o capacitate de 6 kg și dimensiuni de 90 x 40 x 60 cm. Încadrată în clasa A+++, funcționează cu tehnologia 6th sense, are afișaj electronic și numeroase programe de spălare pentru diverse scenarii și țesături. O alegere perfectă!

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.