Unul dintre cei mai buni prieteni ai omului este câinele, iar atunci când ai ales să primești un astfel de animal în viața ta, ai ales să îi oferi cel mai bun trai pe care îl poate avea. Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl avem atunci când vedem că patrupedul e fericit și își mișcă cu energie codița. La rândul tău, pentru a-i oferi condiții cât mai bune, trebuie să te preocupi de anumite aspecte, printre care, unul dintre cele mai importante fiind hrana pe care o consumă.

Atunci când vorbim despre opțiunile pe care le ai cu privire la hrana uscată, trebuie să știi că există o gamă foarte variată, însă este esențial să o alegi pe cea potrivită acestuia. Hrana pe care o oferi animalului tău de companie nu trebuie aleasă aleatoriu ci, înainte de toate, trebuie să îi cunoști toate nevoile. Pentru a-ți ușura această decizie, ți-am pregătit în continuare câteva sfaturi utile și câteva recomandări de hrană uscată.

 

Cum alegi cea mai bună hrană uscată pentru câinele tău?

 

Calitatea

Atunci când te vei afla într-un magazin de specialitate pentru animale, vei observa pe rafturi diverse branduri de la care poți alege hrana. Prețurile sunt foarte diversificate, iar ceea ce vei vedea de cele mai multe ori, este un brand care oferă hrană la același gramaj, dar la preț diferit. Această diferență de preț se întâmplă pentru că intervine aspectul calității, care este oferit de ingredientele din care este compusă și de procentul din compoziție.

Hrană SuperPremium: în cazul acestei categorii, ingredientul principal din compoziție este carnea, care se regăsește într-o proporție de 15-20%. Un produs de calitate din această gamă ajunge la un procent de 40% carne, care este combinată cu legume.best dog food today main 190225

Hrana Premium: în cazul acestei categorii, cerealele devin o sursă principală de proteină, față de exemplul anterior. Pentru a te asigura că faci alegerea corectă, te poți orienta după găsirea unui produs care are un echilibru între substanțele nutritive, adică între vitamine, proteine și grăsimi.

Hrană Economică: acest tip de hrană nu este recomandată de specialiști deoarece elimină unul dintre cele mai importante ingrediente, carnea. Dacă introduci această hrană în alimentația câinelui, te poți aștepta la diverse probleme care pot să apară, precum alergii sau complicații digestive.

Talia și vârsta câinelui

Un alt criteriu esențial de care trebuie să ții cont este talia și vârsta pe care o are câinele tău, astfel încât să îi oferi un mediu sănătos în care să se dezvolte. Mai exact, dacă ai un câine de talie mică, nu este recomandat să îi oferi hrană pentru adulți deoarece nu va încuraja o dezvoltare echilibrată.

Când vorbim de vârsta patrupedului tău, se disting trei tipuri de hrană din care poți alege: junior, adult și senior. În categoria junior intră toți câinii care au vârsta cuprinsă între 6 luni și un an. Aici, el are nevoie de cât mai multe substanțe nutritive pentru a se dezvolta într-un mod sănătos. În categoria adult, câinele are între 1 și 7 ani, iar aici nevoia lui cea mai mare este pentru hrana care îi oferă energie. În categoria senior se încadrează câinii care au vârsta de peste 7 ani. Aici, focusul cel mai mare este orientat spre evitarea unor probleme care ar putea apărea.

Un alt aspect după care poți alege destul de ușor hrana corespunzătoare este talia cățelului, iar dacă nu știi unde se încadrează, te poți lua după următoarele referințe:

Talie foarte mică: între 0 și 4 kgcea mai buna hrana uscata pentru caini 1
Talie mică: între 4 și 10 kg
Talie medie: între 10 și 25 kg
Talie mare: între 25 și 45 kg
Talie gigant: de la 45 kg în sus

Tipul hranei

Cu siguranță știi deja că hrana pentru animale are un miros specific, însă pentru a te asigura că iei cea mai bună decizie, este important să cunoști câteva aspecte. Cu cât hrana are o culoarea mai închisă, cu atât aceasta este mai calitativă. Dacă simți că bobițele sunt uleioase, acest lucru este un semn bun deoarece înseamnă că în compoziție se află multe substanțe nutritive.

 

Cea mai recomandată hrană pentru câini

 

1. Hrană uscată pentru câini Royal Canin, Maxi, Puppy, 15 kg

mancare1un produs care este recomandat cățeilor ce se încadrează în categoria junior, care au o greutate între 26 kg și 44 kg. Această hrană îi oferă energie și vitalitate, esențiale în buna dezvoltare a animalului tău de companie. Ajută la întărirea sistemului osos și a articulațiilor și menține siguranța digestivă.\

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Petkult Medium Adult Sensitive Miel&Orez 12kg

hrana2potrivită pentru câinii adulți, cu o talie medie, această hrană are un procent de 60% carne deshidratată, iar restul ingredientelor sunt atent selecționate pentru a-i oferi o digestie bună și nutritivă. Datorită ingredientului Omega3, câinele tău ca avea și o piele sănătoasă și o blăniță cât se poate de strălucitoare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Brit Care Grain-Free Adult Somon și Cartofi, 12 kg

hrana3această hrană este potrivită câinilor adulți, care are la bază ca ingredient principal somonul și cartoful. Ajută inclusiv împotriva căderii blăniței și este recomandată inclusiv pentru câinii care suferă diverse alergii. Raportul calitate-preț este foarte bun, iar dacă erai în căutarea unui produs pe placul animalului tău de companie, atunci aceasta este o alegere perfectă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Royal Canin Maxi Adult Hrană Uscată Câine 10 kg

hrana4ideală pentru câinii de talie mare, cu o greutate cuprinsă între 26 kg și 44 kg, această hrană uscată ajută la o bună digestie datorită proteinelor de înaltă calitate și un echilibru optim între fibre alimentare. Ajută la sănătatea sistemului osos și articular și menține o piele și o blăniță sănătoasă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Hrană uscată pentru câini Bosch, Miel și Orez, 15 kg

hrana5potrivită pentru câinii adulți, în special pentru cei care sunt sensibili din punct de vedere digestiv, această hrană se bazează pe ingrediente atent selecționate care aduc un aport calitativ în nutriția patrupedului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

.