Fiecare element care alcătuiește casa noastră este important, atât din punct de vedere al eficienței, cât și din punct de vedere estetic. Atunci când ai posibilitatea de a alege cum să fie construită noua casă și elementele care o compun, ai un avantaj mare deoarece în acest fel te poți asigura că vei alege cele mai calitative produse. Dacă noua locuință dispune și de o mansardă, atunci cu siguranță te vor interesa în continuare informațiile pe care ți le-am pregătit, deoarece ne-am focusat pe modul în care poți alege cea mai bună fereastră pentru mansardă.

O fereastra la mansardă potrivită îți oferă prilejul de a admira peisajul, însă te va ajuta și la o mai bună izolare. Pentru asta, trebuie să te asiguri că vei alege un model care să te ajute pe termen lung, să fie rezistent și să îți ofere numeroase beneficii. Pe piață există o gamă foarte variată din care poți alege, iar fără câteva puncte cheie pe care să le înțelegi, este posibil să iei o decizie greșită. În continuare, te invităm să citești câteva aspecte prin care vei înțelege care model este potrivit pentru casa ta.

 

Cum alegi cea mai bună fereastră de mansardă?

 

Rezistența în timp

Unul dintre elementele care definesc calitatea unei ferestre de la mansardă este modul în care acestea se comportă odată cu trecerea timpului. Asta înseamnă că ele nu ar trebui să fie afectate din cauza condițiilor meteorologice, chiar dacă au o poziție diferită față de ferestrele normale.20201117 144454

Înălțimea la care vor fi montate

Un aspect foarte important este înălțimea la care trebuie montate ferestrele de mansardă. Dacă noua casă nu depășește 25 de m, atunci raportul dintre capătul ferestrei de jos și podea trebuie să fie de cel puțin 0.85m. Dacă îți dorești ca lumina naturală să pătrundă cât mai bine în spațiu, atunci alege o fereastră de mansardă care să fie montată cât mai sus față de podea. Totuși, ține cont de faptul că aceasta trebuie să îți fie accesibilă în utilizare și să nu depui un efort mare atunci când vrei să o deschizi sau să o închizi.

Amplasare pe acoperiș

Dacă aceste ferestre de mansardă for fi montate pe acoperișul casei, atunci noi îți recomandăm să alegi modele mai mici și mai multe, astfel încât să acoperi mai multe locuri. Acest lucru va ajuta ca încăperea să fie mult mai luminoasă datorită luminii naturale care va pătrunde mult mai ușor.

Pentru a te orienta mai eficient spre un model potrivit, trebuie să ții cont și de modul în care vei folosi mansarda. Dacă scopul este pentru a o transforma într-un spațiu de depozitare, de exemplu, atunci raportul dintre suprafața vitrată și suprafața podelei trebuie să fie de minim 1:12. Dacă această încăpere va fi pentru un birou, un dormitor, unde îți dorești cât mai multă lumină, atunci raportul ar trebuie să fie de cel puțin 1:8.

Un aspect la fel de important de luat în considerare este înclinația acoperișului. Cu cât înclinația acestuia este mai mare, cu atât fereastra trebuie poziționată la o înălțime mai mică.20201112 153438

Garanția

Chiar dacă este vorba de un produs care nu ar trebui să se strice pe termen lung, trebuie totuși să te asiguri că acesta are o garanție cât mai mare. De obicei, producătorii oferă în medie o garanție pe 10 ani, ceea ce îți va oferi și siguranța că vei alege un produs calitativ.

Design

Nu în ultimul rând, orientează-te după un model care să se îmbine armonios cu designul pe care îl dorești în casă. Pentru asta, ai posibilitatea de a alege între diferite materiale și culori, astfel încât să găsești ceva potrivit pentru gusturile tale.

 

 

Top cele mai bune ferestre de mansarda:

 

1. Fereastră Velux gzl + Ramă etanșare bdx + rulou exterior parasolar

mansarda1Dimensiunea 66×118 cm – o fereastră termoizolantă, optimizată din 2 foi de sticlă Ufer 1.3 W/m2K. Deține o garnitură suplimentară care ajută împotriva curentului și este foarte rezistentă la interperii. Se mențin foarte ușor, iar montajul se face rapid. Este potrivită și pentru o montare la o înălțime mai mare și are un sistem de ventilare în două trepte.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Fereastră mansardă + ramă etanșare Velux model GZL 66X118

mansarda2acest model are o ramă de etanșare pentru învelitori ondulate. Are inclusă o bară de ventilare cu filtru, astfel încât să fii protejat de praf și insecte, dar totodată aerul proaspăt să pătrundă fără probleme. Datorită faptului că cerceveaua se rotește la 180 de grade, îți va fi destul de simplu să întreții fereastra curată. Are și un opritor în două trepte care îți permite să poziționezi fereastra așa cum dorești tu.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Fereastră mansardă Fakro FTS-V U2

mansarda3dimensiune 78 x 118 cm: este un model confecționat din lemn de pin stratificat și impregnat cu fungicid în vid, cu un strat de lac acrilic incolor. Are în structură 2 foi de sticlă, iar mânerul permite poziționarea ferestrei în două trepte, după preferințe. Acest produs este ideal în cazul în care înclinația acoperișului este între 15 și 90 de grade. Are o izolare foarte bună și este perfectă în cazul în care îți dorești un spațiu cât mai luminos.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Fereastră pentru mansardă Fakro FTS-V U2

mansarda455 x 78 cm: acest produs este foarte rezistent la condițiile meteorologice care ar putea să îl afecteze și vine cu o garanție de 10 ani. Are un design plăcut, se curăță ușor și are o izolație termică foarte bună. Datorită faptului că are inclusă o clapetă de aerare automată 10V, care se regăsește în tocul ferestrei, suprafața vitrată este cu până la 6% mai mare față de alte modele.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Fereastră de acces pe acoperiș Optilook 46 x 55 cm

mansarda5fabricată din lemn de pin impregnat în vid fumicid, această fereastră se pretează pentru spațiile care nu sunt destinate locuitului deoarece lumina naturală nu pătrunde atât de bine. Pentru montaj, acest model necesită o înclinație a acoperișului cuprinsă între 15 și 60 de grade.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

.