Când locuiești la casă, atât spațiul din interior cât și cel din exterior trebuie îngrijite. Pentru a profita cât mai mult de experiența spațiului verde, trebuie să te îngrijești de acesta și să îl întreții constant. La un timp, crengile copacilor, fie ei fructiferi sau de decor, se usucă sau devin prea grele, astfel că, este necesar să le tai. Pentru asta, ai nevoie de o drujbă pe lângă gospodărie, care o să te ajute în astfel de situații.

Pe lângă faptul că vei reuși să întreții copacii, drujba te va ajuta și pentru diverse proiecte care implică modelarea lemnului. Atât pentru siguranța ta, cât și pentru performanța cu care vei reuși să lucrezi, este necesar să alegi o drujbă eficientă, care să se încadreze în cerințele tale, indiferent de bugetul pe care îl ai. În continuare, ți-am pregătit câteva exemple și informații utile despre modul în care să o alegi pe cea potrivită.

 

Cum alegi cea mai bună drujbă – Ghidul achiziției ideale

 

Tipul motorului

Aici ai de ales între două opțiuni destul de diferite, și anume o drujbă care funcționează pe combustibil sau una electrică. În cazul primei opțiuni, vei reuși să acoperi o mai mare suprafață, deși aici intervine minusul care se referă la consumul combustibilului. O drujbă electrică are o eficiență mai ridicată, care te scapă de grija consumului, însă vei depinde de lungime cablului de alimentare.

Puterea motorului

Aici trebuie să te gândești foarte bine în ce mod vei utiliza drujba. Pentru treburile gospodărești, nu ai nevoie de un motor mai mare de 32 – 45 cc (centimetri cubi), însă dacă ești un profesionist, poți alege o drujbă electrică cu putere mai mare, între 1600 și 2200 W.

Lanțul drujbei

Fiindcă este elementul component care va lucra efectiv cu lemnul, este important să cunoști câteva aspecte despre acesta. Ca material, este indicat ca acesta să fie din oțel inoxidabil, astfel încât să te bucuri de o rezistență îndelungată. Această piesă vine sub diverse lungimi, în funcție de modelul ales, și poate atinge o lungime între 30 și 60 cm și o lățime cuprinsă între 1,1 și 1,5 mm.

Designul drujbei

Ia în considerare munca pe care o ai de făcut în curte. Cu cât drujba are o greutate mai mică, cu atât îți va fi mai ușor să o utilizezi. O greutate mai mare înseamnă că va trebui să depui mai mult efort.

Garanția

Un alt aspect important este perioada în care îți este asigurat produsul. Datorită faptului că drujba este un produs complex, care este folosit la capacitate maximă, anumite piese se pot defecta, iar asta nu din cauza ta. În acest sens, ar fi bine să alegi un furnizor care să îți ofere o garanție pe o perioadă cât mai lungă.

 

Top 5 cele mai bune drujbe

 

Nr. 1: Motofierăstrău (drujbă) Husqvarna 435 II

drujba1Acest produs se încadrează în gama celor de top, deoarece îți oferă un grad ridicat de performanță, dar în același timp este și ușor de utilizat. Are o putere de 1.6 kW și o capacitate a motorului de 2.2 cp. Este un produs perfect pentru orice tip de curte.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Drujbă (motofierăstrău) cu lanț Makita EA3500S40B

drujba 2Un produs care a fost proiectat utilizând materiale calitative, orientate spre a oferi o durabilitate mai mare în timp a drujbei. Tipul de pornire este electrică, alimentarea este pe benzină, iar puterea motorului este de 2.4 cp. Dacă ești în căutarea unui produs care să îți facă viața mai ușoară în privința îngrijirii spațiului, această drujbă este excelentă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Drujbă (motofierăstrău) cu lanț Heinner VMF002

drujba3Acest produs are o putere de 1800 W, iar lama măsoară 40 de cm. Este perfect pentru diverse operațiuni care implică tăierea lemnului, oferind foarte multă dexteritate și lejeritate în folosință.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Pachet Promo Motofierăstrău (drujbă)

drujba 4Ulei amestec: cu un motor puternic care să facă față întreținerii spațiului exterior, acest model de drujbă îți oferă o investiție foarte avantajoasă și o performanță ridicată.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Drujbă electrică cu lanț (fierăstrău) Bosch AKE 35 S

drujba5Acest model este foarte practic, atât datorită eficienții lui, cât și greutății pe care o are. Motorul are o putere de 1800 W, iar piesele sunt făcute din materiale de înaltă calitate, astfel încât să te bucuri din plin de experiența acestui produs.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.