Acasă nu reprezintă doar un loc, ci mai degrabă un sentiment care ne aduce confort și liniște. Atunci când ai posibilitatea de a-ți decora întreaga locuință după bunul plac, vei reuși să conturezi o atmosferă plăcută, de care să te bucuri zi de zi. Unul dintre spațiile în care vei petrece o bună parte din timp este livingul, fie că vorbim de o seară pe care o petreci în fața televizorului, sau despre o seară de socializare cu prietenii. Astfel, în această încăpere, canapeaua este elementul cel mai important.

Dacă te-ai gândit să investești într-o canapea care să îți susțină toate momentele petrecute în living sau simți că cea veche nu mai răspunde nevoilor tale, alegerea unei noi piese de mobilier poate fi un task destul de complicat. Pe lângă faptul că vei dori să folosești spațiul pe care îl ai într-un mod cât mai eficient, cu siguranță vei vrea să alegi un model care să îți încânte privirea în fiecare zi.

Atunci când alegi o canapea, ideal ar fi să optezi pentru una extensibilă, astfel încât dacă vei avea oaspeți care vor rămâne peste noapte, să le poți oferi un loc. Pentru a te ajuta în această alegere, ți-am pregătit în continuare un ghid care cuprinde informații folositoare.

Cum alegi cea mai bună canapea extensibilă – Ghidul achiziției ideale

Înainte de toate, este important să te gândești la scopul principal al acestei canapele extensibile. Dacă îți propui să desfaci canapeaua doar la ocazii, precum atunci când rămân prietenii la tine peste noapte, atunci probabil te vei orienta mai mult pe partea de design. Dacă îți propui să dormi chiar tu pe canapea, zi de zi, atunci cu siguranță vei dori să pui confortul pe primul loc.ec8c9f2e0f4480cd87aa9a687a8e088883fe7135 1000x1000

Dimensiuni

Aici trebuie să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Mai apoi, gândește-te care este numărul maxim de persoane care ar putea lua un loc pe canapea. Aici ai mai multe opțiuni disponibile, fie o canapea de 2 locuri, fie una mai mare, de 3, până la 5 locuri. Cele de dimensiuni mai mari vin de obicei sub forma un colțar în U sau L.

În cazul în care canapeaua va fi folosită și pentru somn, atunci aceasta ar trebui să aibă cel puțin 2 m, dacă vrei să fie confortabilă.

Forma

Aici vorbim de 5 categorii principale din care poți alege, în funcție de preferințele tale personale.

Canapele modulară – acestea sunt o alegere din ce în ce mai întâlnită deoarece sunt foarte versatile din punct de vedere al poziționării. Părțile care compun acest model se pot muta foarte ușor, astfel încât să obții forma pe care o dorești.

Canapele rectangulare – aceste modele sunt o opțiune ideală deoarece se încadrează armonios cu aproape orice stil de design. Sunt caracterizate de un design modern, dar simplu și, de obicei, se găsesc la un preț foarte avantajos.

Canapele în stil englezesc – dacă îți dorești o canapea care să abordeze stilul clasic, atunci acest model este o alegere bună. Totuși, ține cont de faptul că, datorită acestui stil, acestea arată estetic doar atunci când le așezi într-o încăpere care să urmeze același stil.

Canapele în stil franțuzesc – dacă te încântă stilul mai rafinat, atunci aceste modele reprezintă o alegere inspirată. Acestea se deosebesc prin spătar, care este mult mai proeminent ca restul modelelor.

Canapele sau colțare secționale – în cazul în care îți dorești să găzduiești cât mai multe persoane pe canapea sau colțar, atunci ar fi de preferat să alegi unul în forma de L sau U, deoarece au dimensiuni mai mari.

Cadrul

Atunci când faci o astfel de achiziție, este important să te gândești pe termen lung. În acest sens, cadrul este unul dintre elementele care asigură o bună rezistență a canapelei. Cele mai rezistente cadre sunt cele realizate din lemn sau fier, de aceea ar fi bine să te orientezi după o astfel de canapea.

Sistem de extindere. La acest capitol nu mai vorbim neapărat de calitate, ci de modul în care îți va fi ție mai ușor să deschizi canapeaua.

Sistem de extragere – acesta este unul dintre cele mai comune sisteme, care acționează prin simpla tragere a canapelei inferioare, care se poziționează ulterior în completarea celei superioare.

Sistem Clic-Clac – extinderea canapelei în cazul acestui model se face prin glisarea spătarului, care face un click atunci când se poate așeza în poziție.

Pliere în 3 segmente – dacă vrei să ai spațiu între canapea și perete, atunci trebuie să știi că acest model va umple golul atunci când se extinde.

Materialul

Încă o specificație care ține de confort este materialul din care este confecționată canapeaua. Aici ai mai multe opțiuni din care poți alege:

Umplutură cu bumbac și polyester – se găsește de obicei la modelele cu sistem de extindere Clic-Clac, iar această umplutură poate fi din bumbac, sintetică, sau o îmbinare între cele două. Pentru un plus de confort, alege un model care să aibă cel puțin 20 de cm grosime.

Spumă – canapelele care au spumă de memorie sunt o opțiune ideală în cazul în care canapeaua va fi folosită și pentru dormit, deoarece este un material foarte confortabil. Pentru a te asigura că vei alege o canapea calitativă, încearcă să te orientezi spre un model care are peste 12 cm grosime.

Arcuri – o alegere puțin mai întâlnită sunt canapelele extensibile, pe arcuri. Acestea nu sunt atât de recomandate deoarece sunt destul de zgomotoase și, uneori, destul de inconfortabile. Totuși, dacă alegi o canapea care are o saltea cu o grosime de minim 12 cm, vei putea dormi fără probleme pe aceasta.

Materialul exterior

Cu siguranță te va interesa și aspectul exterior al canapelei, cât și rezistența acesteia în timp. Printre cele mai des întâlnite materiale sunt următoarele: bumbac și in, material sintetic sau piele naturală.

 

Top cele mai bune canapele extensibile

 

1. Canapea extensibilă 3 locuri Esme Riviera Blue

canapea extensibila1dacă erai în căutarea unei canapele extensibile confortabile, dar care să aibă și un aspect plăcut, atunci cu siguranță îți va plăcea acest model. Are o structură din lemn de fag, lemn de pin, placaj și pal și o tapițerie realizată din poliester. Umplutura este realizată din fibră de silicon și spumă poliuretanică.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Colțar extensibil cu șezlong pe partea stângă Bobochic Paris Balio

extensibila2un model de canapea ușor de întreținut, care se poate aspira sau curăța cu o cârpă uscată. Are o capacitate de 3 locuri, iar dimensiunea zonei de dormit este de 134×210 cm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Canapea tapițată cu stofă, 3 locuri Linda Turcoaz K1

extensibila3culoarea vibrantă, cât și modelul face această canapea o opțiune ideală pentru orice living. Este foarte confortabilă datorită saltelei din spumă poliuretanică și are o dimensiune a spațiului de dormit de 180×93 cm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Homcom Canapea Pat

extensibila4cu măsuță răsturnată și picioare din lemn masiv gri: acest model dispune de 3 locuri, cu un mecanism de extindere tip Clic-Clac și este o alegere potrivită pentru camera de zi. Este definită de un stil scandinav, ceea ce o face foarte ușor de integrat în locuința ta.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Canapea 3 locuri Tuti Velvet Yellow

extensibila5pentru încăperile care urmează un design sofisticat, această opțiune de canapea cu siguranță se va face remarcată. Pe lângă estetica impresionantă, aceasta canapea extensibilă aduce un plus de confort prin suprafața generoasă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

.