Acasă, unul dintre momentele de relaxare, în care poți să te decuplezi puțin de treburile pe care le ai de făcut zi de zi, au loc la duș, în cel mai intim spațiu din locuință. Chiar dacă multă lume preferă cada în locul cabinei de duș, atunci când alegi un model de cabină care să răspundă tuturor nevoilor tale, vei putea să profiți din plin de toate momentele pe care le petreci aici. Fiindcă timpul este atât de prețios pentru fiecare dintre noi, cabina de duș îți oferă un spațiu în care să fii cât se poate de eficient, în timp ce te bucuri de fiecare clipă.

Dacă și tu îți dorești ca în baia ta să te întâmpine o cabină de duș, atunci trebuie să pui mare accent pentru alegerea unui model potrivit. Gama de modele este destul de variată, iar achiziționarea acesteia poate să te pună de multe ori în dificultate. Dacă vrei să fii sigur pe decizia ta, atunci îți recomandăm să citești în continuare câteva informații care te vor ajuta, cât și câteva exemple de modele ideale pentru baia ta, în funcție de bugetul pe care îl ai.

 

Ghidul achiziției pentru cea mai bună cabină de duș walk-in

 

O alegere din ce în ce mai întâlnită este cabina de duș walk-in, care are un design inedit, mai minimalist și care se îmbină armonios cu restul elementelor din baie.

Dimensiune

Primul pas în alegerea cabinei de duș potrivite este dimensiunea acesteia. Pentru asta, ai nevoie de măsurători exacte și corecte. Pentru a avea un punct de plecare, ți-am pregătit câțiva indicatori:

La o baie de până la 3mp, ai nevoie de o cabină care să aibă un prag de 80×80 cm
La o baie cuprinsă între 4 și 5 mp, ai nevoie de o cabină cu un prag de 90×90 cm
La o baie de 6 mp, poți alege între o cabină de duș pe colț sau una dreptunghiulară

Înălțimea ar trebui să fie stabilită în funcție de înălțimea încăperii, dar și în funcție de înălțimea pe care o ai. Trebuie să te gândești tot timpul că acest spațiu ar trebui să fie destinat și relaxării, așa că ai nevoie de suficient spațiu pentru a te bucura de această cabină. Înălțimea ar trebui să pornească de la minim 200 de cm pentru a-ți asigura confort, însă aceasta poate să crească în funcție și de dimensiunea încăperii.

Forma cabinei

Aici intervin aspecte ce țin de preferințele tale. Atunci când vei începe căutările, vei observa și tu că aceste cabine se regăsesc sub diverse forme, care pornesc de la cădiță: pătrată, dreptunghiulară, rotundă, semi-rotundă și, mai puțin cunoscută, în forma pentagonală.

Materialul din care este confecționată

Cel mai important aspect în structura unei cabine de duș walk-in de calitate, este oferită de materialul din care sunt confecționați pereții acesteia. Aceștia sunt realizați din sticlă securizată, care poate să fie transparentă, semitransparentă sau cu model.

În privința sticlei, există mai multe variante din punct de vedere al grosimii, și anume de 4 mm, 6 mm sau 8 mm. Cu cât aceasta este mai groasă, cu atât vei avea parte de o rezistență și o calitate mai bună.

Sistemul de deschidere

Aici ai de ales între 4 modele, și anume cabină de duș cu balamale, cu ușă pivotantă, glisantă sau pliabilă.

Cabina de duș cu ușă în balamale: dacă te încântă acest model, trebuie să știi că ai nevoie de suficient spațiu, deoarece ușile acestui model se deschid în exterior. Este accesibilă și se încadrează foarte bine pentru un design modern al băii.

Cabină de duș cu ușă pivotantă: în cazul în care nu dispui de foarte mult spațiu, această variantă este potrivită pentru tine. Aceasta se deschide tot la exterior, însă o parte din latura opusă a ușii va intra în interior.

Cabina de duș cu ușă glisantă: tot pentru a optimiza cât mai bine spațiul din baie, te poți orienta spre acest model. Aceasta are un perete mobil și unul fix.

Cabina de duș cu ușă pliabilă: acest model are doi pereți mobili, care se pliază și se deschid în interior. De obicei, acestea acest model se găsește sub forma cabinei de duș dreptunghiulare.

Cada cabinei de duș: materialul din care este confecționată nu este important doar din punct de vedere al aspectului, ci acesta joacă un rol important în modul în care se comportă la contactul cu apa. Ceramica este un material preferat în cazul în care cabina de duș este folosită foarte des, de exemplu dacă există mai mulți membri într-o familie, deoarece este foarte rezistentă. Cădițele de duș din piatră au preț mai accesibil, sunt rezistente în timp și îți oferă o gamă mai variată din punct de vedere al designului. Modelele realizare din acrilic sunt potrivite pentru un buget redus, fiind foarte ușoare, în comparație cu celelalte modele.

 

Top 5  produse recomandate

 

1. Cabină de duș Walk-In SanSwiss Easy STR4P 140 cm

dus1sticlă securizată 8 mm anticalcar: acest produs are un design dreptunghiular, cu un paravan independent, cu profil compensator de fixare. Este compusă din sticlă și metal și poate fi montată pe ambele părți. Este un produs premium, care îți oferă garanția calității.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Ușă duș batanta Sanotechnik Sanoflex Symphony

dus2sticlă securizată 6 mm, 85-87 x 195 cm: este realizată din sticlă securizată, transparentă, cu o deschidere spre stânga. Materialele sunt de înaltă calitate, ceea ce le oferă o foarte bună rezistență în timp. Acest model este ideal pentru orice tip de baie.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Paravan de duș Mediterraneo Black 8 90X200 cm sticlă securizată

dus3acest model este realizat din 8 ochiuri, cu profil negru eloxar, montat pe exteriorul paravanului. Are o sticlă securizată de 8 mm, iar montajul paravanului de duș și a băii se poate face atât pe parte stângă, cât și pe partea dreaptă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Paravan duș walk-in 100×195 cm AQUA ROY

dus4cu tratament Enduro Clean, sticlă clară, 8 mm, profil inox. Acest produs are un paravan de sticlă clară și securizată cu o grosime de 8 mm, profil inox 100% și chedere de silicon pentru etanșeizare. Este tratat cu un tratament care luptă foarte bine împotriva apariției calcarului și este un model care se comportă foarte bine în timp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Paravan duș walk-in 100×195 cm AQUA CLASS sticlă clară

dus5intrarea se face prin lateral și oferă un design inedit întregii băi. Are o sticlă securizată și clară de 6 mm și o bară de inox 100%. Dacă erai în căutarea unei cabine de duș într-un buget mai redus, dar în același timp cât se poate de calitativ, atunci aceasta este o alegere potrivită.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.