Indiferent de programul pe care îl ai acum, ar trebuit să îți faci întotdeauna timp pentru activități recreative. Însă, chiar dacă nu reușești să le strecori în agenda ta, să știi că există variante în care poți să îmbini utilul cu plăcutul. O bicicletă poate să îți ofere o mulțime de momente de calitate și reprezintă un tip de mișcare benefică pentru corp, dar în același timp și plăcută.

Cu siguranță bicicleta nu îți este străină și ai mai încercat-o până acum. După cum spuneam, aceasta poate fi văzută ca o activitate pe care să o practici în timpul liber, dar mai poate să te ajute să te deplasezi dintr-un punct în altul. Dacă te-ai săturat să petreci atât de mult timp în trafic, atunci bicicleta poate să fie o alternativă foarte bună. Acest domeniu, cel al bicicletelor s-a dezvoltat atât de mult, încât vei vedea că există numeroase opțiuni de unde poți alege, așa că în continuare te vom ghida prin pașii alegerii celei perfecte pentru tine.

 

Cele mai bune 3 biciclete în funcție de buget

 

1. Bicicletă MTB Fat Bike Hercules JSX2619

cea mai buna bicicletaAceastă bicicletă este potrivită atât pentru drumeții, la munte, cât și pentru plimbările în oraș. Deține 18 de viteze, echipare Shimano, frane disc fata/spate. Materialele din care este compusă sunt de înaltă calitate, cadrul este din oțel, la fel și furca. Sistemul de frânare este pe disc, iar tipul de frână este mecanică.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Bicicletă Polivalentă Original 500

bicicleta bunaBineînțeles, nu îi lăsăm nici pe cei mici deoparte, căci această activitate este potrivită pentru toată familia. Această bicicletă este potrivită copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 – 12 ani și îi va ajuta mult în cazul în care este prima oară când nu vor mai folosi roțile ajutătoare. Aceasta vine în dotare cu 6 viteze, apărători pentru o mai bună protecție și un coș unde cei mici pot depozita diverse lucruri.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Bicicletă MTB ST 100 27,5″ Gri ROCKRIDER

bicicleta decathlonDacă îți dorești aventuri pline de adrenalină, atunci această bicicletă este ideală pentru tine. Este concepută special pentru drumuri denivelate, pentru trasee acoperite de zăpadă sau de alte depuneri, însă poate fi utilizată fără probleme și pe asfalt, în oraș.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum alegi bicicleta perfectă pentru tine – Ghidul achiziției ideale

 

Tipul bicicletei: există mai multe opțiuni, însă prima dată trebuie să te gândești tu care va fi principalul traseu cu aceasta, adică pe ce fel de drumuri îți propui să pedalezi.

Bicicletă de oraș: aceste modele sunt dotate cu suspensii pe față, ceea ce îți oferă un avantaj dacă drumul nu este nivelat, sau vei da de gropi. Este foarte confortabilă și ușor de utilizat și sunt proiectate astfel încât să nu depui un efort foarte mare. În cazul în care îți propui să pedalezi pe distanțe mai lungi, atunci te va ajuta o bicicletă cu roți mai mari, însă dacă vrei doar să te plimbi prin împrejurimi, atunci poți opta pentru o bicicletă cu roți mai mici.

Bicicletă mountainbike: pentru traseele off road, această bicicletă este potrivită deoarece datorită roților mai groase, între 26 și 29 inch, vei avea parte de o mai bună stabilitate. Totodată, este diferită și din punct de vedere al cadrului, care este adaptat pentru astfel de trasee. Aceasta poate fi folosită la fel de bine și în oraș.

Bicicletă cursieră: în general, aceste tipuri de biciclete sunt folosite de sportivii de performanță, care iau parte la diverse competiții. Este o bicicletă ușoară, ceea ce îți permite să prinzi o viteză mult mai mare, însă sunt recomandate doar pentru asfalt.

Bicicletă ciclocross: acest tip de bicicletă reprezintă mai mult o îmbinare între bicicleta de tip off road și cea cursieră. Chiar dacă vizual seamănă cu cea cursieră, are câteva caracteristici care o face potrivită pentru drumeții, dar nu cu un nivel de dificultate foarte mare.

Bicicletă pentru acrobații: pentru pasionații de acrobații, există bicicletele de tip BMX, Trail sau Dirt Jump. Sunt potrivite pentru practicarea trucurilor atât în oraș, cât și pe drumurile cu teren accidentat.

Înălțimea bicicletei: un aspect foarte important de care trebuie să ții cont este înălțimea bicicletei. Aceasta trebuie să fie aleasă în concordanță cu măsurătorile tale pentru a profita de experiența ei la maxim.

Roțile bicicletei: jantele realizate din aluminiu sunt cele mai recomandate datorită rezistenței acestora în timp. Încearcă să alegi o bicicletă care dispune de jante cu profil dublu, astfel încât să ai parte de o pedalare mai echilibrată.

Sistemul de frânare: aici există două opțiuni, și anume frânarea pe jante sau frânele pe discuri, mecanice sau hidraulice. Prima variantă este mai potrivită pentru utilizarea bicicletei pentru plimbări prin oraș, iar cea dea doua variantă pentru drumeții.

Treptele de viteză: dacă îți dorești să ai flexibilitate în pedalare, atunci ar fi bine să te orientezi spre o bicicletă care are mai multe trepte de viteze. Atunci când ai de urcat o pantă, aceste viteze te vor ajuta să ajungi la destinație fără a depune un efort atât de mare, ca în cazul unei biciclete cu o singură treaptă de viteză.

 

Top cele mai bune biciclete recomandate

 

Nr. 1: Romet Rambler R6.2 Albastru 2021

BICICLETA BICICLOPPentru o stabilitate mare, pentru o experiență care să îți ofere cele mai inedite momente pe off road, această bicicletă răspunde tuturor nevoilor tale. Rotile de 26 inch și furca cu suspensie îți vor oferi aderență mai mare și vei putea controla și mai bine bicicleta. Echipare Shimano & cadru de aluminiu.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Bicicletă MTB Velors 26″ V2610A HT

bicicleta emagO bicicletă care îți va fi alături în cele mai aventuroase drumeții, care îți oferă o experiență variată prin cele 18 trepte de viteză pe care le are. Are sistemul de frânare pe discuri, ceea ce înseamnă că vei putea să putea să adaptezi viteza foarte ușor.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Bicicletă X-Fact MTB PRO

X Fact MTB V2 Pro 27 5 1 20 2719580 00 217087Roțile de 27,5 inch te vor ajuta să parcurgi terenurile accidentate într-un mod mult mai ușor. Această bicicletă se bucură de o eficiență și o rezistență foarte bună datorită materialelor de înaltă calitate din care este confecționată. Frane pe discuri hidraulice. 30 de viteze.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Bicicletă MTB ST 120 Negru-Albastru ROCKRIDER

bicicleta decathlon ieftinaPotrivită persoanelor care au o înălțime medie, acest produs este ideal pentru cei care nu vor să investească foarte mult într-o bicicletă, dar își doresc în același timp calitate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Bicicletă Scirocco Citybike Siviglia

Scirocco Siviglia RED 2018 2357195 00 140838Potrivită pentru oras, atat pentru doamen cat si pentru domnisoare. Aceasta bicicletă le oferă stabilitate și comoditate. Are incorporat un sistem cu 6 viteze, echipare Shimano si jante din aluminiu.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Sperăm că ai înțeles mai bine modul în care îți poți alege bicicleta potrivită pentru tine, iar alegerea va fi una mult mai ușoară.