Cei mici se află într-o continuă mișcare, iar timpul lor liber este o oportunitate pentru aceștia de a profita de cele mai inedite activități. Fiind încă mici, aceștia nu își pot alege încă singuri cum să își ocupe timpul, așa că aici vei putea alege tu pentru ei. Fiind la o vârstă fragedă, activitățile sportive sunt foarte importante, deoarece acestea îi ajută în dezvoltarea lor fizică, dar și psihică, iar atunci când găsești și un mod distrctiv prin care să le practice, suntem siguri că se vor bucura de fiecare moment.

Bicicletele pentru copii sunt, fără dar și poate, una dintre cele mai bune alegeri. Probabil ai avut și tu o bicicletă în copilărie, care te-a purtat în cele mai frumoase momente. Acum e rândul celui mic să se bucure de beneficiile acesteia. Fiind concepute special pentru copii, aceste biciclete se regăsesc sub diverse modele pe piață, iar gama este una destul de variată, așa că în continuare ți-am pregătit câteva informații și recomandări care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie.

 

Cum alegi cea mai bună bicicletă pentru copii?

 

Mărimea bicicletei: pentru ca cel mic să aibă o experiență cât mai bună atunci când folosește bicicleta, este esențial ca aceasta să fie potrivită pentru el. Atunci când vei începe să cauți modelul potrivit, vei observa că bicicletele se încadrează în două mai categorii, care fac referire la dimensiuni, și anume biciclete pentru copii cu vârsta între 2-5 ani și biciclete potrivite pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.

De exemplu, dacă cel mic are între 3 și 5 ani, atunci o bicicletă cu roți ajutătoare este cea mai potrivită variantă. În acest fel, va reuși să meargă singur și va fi în siguranță. Dacă depășește 5 ani, poți să te orietezi spre o bicicletă care are o viteză și care să nu mai vină la pachet cu roți ajutătoare. De la 8 ani în sus, poți opta pentru o bicicletă cu mai multe viteze, care îi vor oferi mai multe opțiuni pentru a se bucura de această activitate.

Diametrul roților: acestea joacă un rol important în stabilitatea pe care o oferă bicicleta și trebuie alese în funcție de înălțimea pe care o are copilul. Roțile care sunt mai subțiri și mai mari, sunt ideale pentru plimbările pe asfalt, însă cele mai groase, sunt alegerea perfectă pentru plimbării off road. Aici, e destul de simplu dacă te orietezi după următoarele caracteristici:

Înălțime între 80 și 90 cm: roți de 14”
Înălțime între 85 și 95 cm: roți de 16”
Înălțime între 110 și 125 cm: roți de 20”
Înălțime peste 135 cm: roți de 26”

Frâne: sistemul de frânare este un aspect foarte important, deoarece trebuie să alegi o variantă potrivită pentru copil.

Coaster: acest tip de frânare se găsește pe bicicletele care dețin o singură viteză și se activează doar pe roata din spate.

De mână: sistemul de frânare se află pe ghidon și se acționează prin apăsarea unei manete, sau două, în funcție de modelul bicicletei. Poate să fie de trei tipuri, și anume cu saboți, care sunt așezați pe lateralele roților, mecanic cu discuri sau hidraulic cu discuri.

Vitezele: în cazul în care cel mic are sub 8 ani, ar trebui să te orientezi spre o bicicletă care are o singură viteză. Pentru vârsta pe care o are, o treaptă de viteză este suficientă pentru ca acesta să se bucure din plin de noua lui bicicletă. Dacă depășește vârsta de 8 ani, atunci te poți orienta spre un model care are mai multe trepte de viteză, asigurându-i astfel o diversificare mai mare în modul în care folosește bicicleta.

Suspensii: în cazul în care ai un buget mai mare alocat achiziționării bicicletei, atunci poți opta pentru un model care are și suspensii. Acestea joacă un rol important, în special pe un teren accidentat, deoarece reușeșc să amortizeze șocul. Aceste suspensii sunt de mai multe feluri, pe aer, hidraulice sau cu arc metalic. Totuși, este o opțiune care este mai necesară în cazul plimbărilor off road, iar în cazul în care cel mic va folosi mai mult bicicleta în parc, atunci poți alege un model fără suspensii.

 

Top biciclete pentru copii recomandate

 

Nr. 1: Bicicletă MTP 26” DHS Teranna 2623 Albastru, XS

cea mai buna bicicleta pentru copiiUn model de bibicletă ideal atât pentru plimbările off road, pe terenuri accidentate, cât și pentru plimbările prin oraș sau parcuri. Are suspensii și un diametru al roților de 26”, ceea ce o face o bicicletă mult mai ușor de manevrat și oferă totodată un echilibru mai bun. Este o alegere potrivită indiferent de nivelul de pregătire al copilului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Bicicletă copii DHS, 14 inch

bicicletanr2Acest model este potrivit copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani deoarece are și roți ajutătoare. Dacă cel mic urmează să învețe cum să folosească bicicleta, atunci aceasta este un model ideal pentru a începe. Este ușoară și ușor de manevrat astfel că, cel mic va învăța destul de repede cum să se dea.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Bicicletă 16 inch Go kart, Super Sport

bicicletacopiinr3Ideală pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani, această bicicletă este perfectă dacă cel mic este la început de drum. Roțile principale sunt de 16”, însă acest model deține și două roți mici, ajutătoare. Are un cadru metalic, iar frâna de mână este situată pe față, alături de sonerie.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Bicicletă Rich Baby T2002C roată 20 C-Brake roți ajutătoare

Bicicleta Rich Baby T2002C roata 20 C Brake roti ajutatoare 7 10 ani negrualbastru 277745 1Dimensiunile acestui model de bicicletă sunt potrivite pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani. Aceasta îi asigură celui mic confort și o manevrare foarte ușoară și este perfectă pentru a deprinde mișcările în acest sport. Roțile ajutătoare sunt demontabile, astfel va fi mai mult ușor să treacă la următorul nivel când se va simți suficient de confortabil.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Bicicletă polivalenta original 500 BTWIN

bicicletanr5Este un model care se potrivește copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani. Este ușoară, fabricată din materiale de înaltă calitate, ceea ce îi asigură copilului multe momente inedite la drum. Garantie pe viata.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

.