Dacă printre rezoluțiie acestui an ți-ai propus să faci mai multă mișcare și să fii în formă, atunci ai luat o decizie foarte bună, care te va ajuta mult pe toate planurile. Activitatea fizică ar trebui să își găsească loc în programul tău indiferent cât e de încărcat, căci mai presus de toate, sănătatea e pe primul loc. Chiar și în cazul în care nu reușești să te desprinzi de activitățile din jurul casei, exită soluții potrivite și pentru stilul tău de viață.

Cea mai buna bicicleta fitness

Bicicleta fitness este un exercițiu cardio ideal, care punctează extrem de bine obiectivele pe care ți le propui. În combinație cu un regim alimentar sănătos și potrivit nevoilor tale, această bicicletă te va ajuta în atingerea rezultatelor. Există mai multe tipuri de biciclete fitness de interior care îți pot fi de ajutor în acest sens, iar alegerea celei potrivitie pentru tine necesită o mică cercetare, având în vedere investiția pe care urmează să o faci.

 

Cum alegi bicicletă fitness ideală – Ghid de achiziție

Tipul bicicletei de fitness:

Bicicletă de fitness staționară: cele mai des întâlnite, la un preț care să fie friendly pentru buzunarul tău, sunt bicicletele pe care pedalezi în poziție verticală. Această este ideală pentru exercițiile de cardio, dar, în același timp, îți lucrează și grupa de mușchi de la picioare, tonifiind astfel zona.

O altă alegere pe care o poți face în această categorie, dar la un preț mai ridicat, este bicicleta fitness cu roți spinner, ale cărei roți se rotesc în timpul utilizării. Asta înseamnă că vei depune un efort relativ mai mare față de celălalt model, iar această experiență se va apropia mai tare de cea a pedalării unei biciclete normale.

Vei mai observa încă un tip de biciclete fitness, de data aceasta într-o altă poziție, pe orizontală. Dacă te afli într-o perioadă de recuperare, ai anumite afecțiuni în zona lombară sau pur și simplu îți dorești mai multă comoditate în practicarea acestui sport, atunci această bicicletă fitness este ideală pentru tine.
Bicicletă de fitness eliptică:

Această bicicletă fitness funcționează în mod diferit, printr-o mișcare de oscilație. Activitatea fizică este mult mai intensă și pune mai multe grupe de mușchi în mișcare, precum cei ai spatelui, abdominali, dar și din zona brațelor. Chiar dacă efortul este mai mare, rezultatele vor fi mai vizibile și mai rapide, în funcție de constanța practicării.

Dimensiuni și greutate:

Este extrem de important să alegi o bicicletă de fitness care să fie în concordanță cu greutatea și înălțimea ta. Majoriatea se vor putea regla, însă trebuie să știi de la bun început cât de ajustabile sunt acestea.biciclete fitness scaled

De asemenea, înainte de alegerea finală, nu uita să îți planifici locul unde va sta la tine acasă, astfel încât să poți compara dimensiunile acesteia cu spațiul, pentru a vedea dacă se potrivește.

Ține cont și de greutatea acesteia. Cu cât o bicicletă de fitness cântărește mai mult, cu atât aceasta îți va oferi o stabilitate mai mare în timpul programului de antrenament.

Sistemul de frânare:

Un alt aspect extrem de important este sistemul de frânare, mai exact cel de setare al rezistențelor.

Frânare cu volantă: aceasta este un mod simplu și natural de frânare. În momentul în care începi să pedalezi, o volantă este pusă în mișcare. Cu cât aceasta are o greutate mai mare, cu atât bicicleta va fi mai stabilă. Un minus ar fi imposibilitatea de a seta treptele de rezistență.

Frânare mecanică: aceste modele vin în dotare cu volante mai ușoare, dar care permit setarea treptelor de rezistență chiar înainte de a începe exercițiul, sau chiar în timpul practicării. Un minus al acestor modele este zgomotul care se produce datorită frecării mecanice.

Frânare magnetică: aceste modele se folosesc de un sistem de frânare pe baza forței magnetice pentru a modifica treptele de rezistență. Această schimbare se face dintr-un buton, iar per total, vei avea parte de o experiență mai silențioasă față de modelul cu frânare mecanică. Acest sistem este specific bicicletelor de fitness de tip spinner.

Sistem de frânare cu fluid: datorită faptului că acest model implică un cost mai ridicat, este deseori o opțiune nu foarte populară. Aceste sisteme se pun în aplicare, de obicei, atunci când îți dorești să transformi o bicicletă normală într-una staționară. Volantul este înlocuit de o elice care, în timp ce este pusă în mișcare, se scufundă într-un lichid. Acest fluid își mărește temperatura și devine mai vâscos pe măsura utilizării și astfel, intervine elementul de rezistență.

 

Recomandări pentru Top cele mai bune biciclete fitness

 

Nr.1: Bicicletă exerciții fitness Kettler Cycle R

HT1004 300 KETTLER Avior R 1200x1200hO bicicletă care face parte din categoria celor premium, care te va ajuta să îți atingi obiectivele, dar care îți va oferi și confort pe durata utilizării acesteia. Are incorporat un sistem de frânare mecanic și vine la pachet cu 12 programe de antrenament pe care le poți practica.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr.2: Bicicletă Orion JOY L150

joy l150 1 26586 8069Această bicicletă suportă o greutate de până la 110 kg și este ideală dacă îți dorești diversificare în mișcare, căci are incorporat un sistem cu 8 trepte de rezistență la pedalare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr.3: XF1000 bicicletă de exerciții

BICICLETA FITNESSAceasta îți oferă un raport excelent calitate-preț. Bicicleta are în dotare un ergometru cu calculator de antrenamente pentru monitorizarea și organizarea sesiunii de antrenament și un monitor pentru ritmul cardiac.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr.4: Bicicletă mecanică Fittronic 100B Red

bicicleta nr4Dacă bugetul tău este mai redus, atunci această bicicletă este perfectă. Suportă o greutate de 100 de kg și dispune de un display care afișează cronomentru, viteza, distanța și caloriile arse.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr.5: Bicicletă fitness de exerciții Toorx brx 300

bicicleta elipticaCu un design modern și elegant, acest model oferă caracteristici tehnice de mare precizie și răspunde cu succes atunci când îți dorești să practici antrenament de o intensitate mare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alegerea bicicletei de fitness potrivite pentru tine ar trebui să fie mai ușoară acum. Cu atât de multe modele disponibile, dar cu informațiile pe care le-ai descoperit acum, suntem siguri că vei lua cea mai bună decizie.