Dacă lucrezi în domeniul construcțiilor, atunci cu siguranță știi ce rol important poate juca o betonieră în procesul finalizării unu proiect, indiferent de amplitudinea acestuia. O betonieră nu doar că îți va salva timp, deoarece vei putea să prepari materialul singur, oricând ai nevoie, ci va aduce un plus de calitate și astfel, un plus de imagine în fața potențialilor clienți.

Cea mai bună betonieră ține cont de câteva caracteristici pe care ți le vom prezenta în continuare, astfel încât tu să poți face cea mai bună alegere pentru tine. În funcție de buget, dar și de modul și de frecvența cu care vei folosi betoniera, îți recomandăm să investești în produse calitative care să îți rămână alături o lungă perioadă de timp.

Care este cea mai bună betonieră și cum știi că faci alegerea potrivită? Citește ghidul nostru de achiziție.

 

Ghid de achiziție – cum alegi cea mai bună betonieră?

 

La fel ca orice alt produs de pe piață, cea mai bună betonieră îndeplinește câteva caracteristici tehnice, însă mai mult decât atât, ea trebuie să fie potrivită cu nevoile tale.

Tipul de betonieră 

în funcție de dimensiunea proiectelor tale, vei alege și tipul de betonieră potrivit. Astfel, există 3 variante dintre care poți alege: betoniera convențională, potrivită șantierelor mici care au nevoie să producă puțin material, betoniera profesională, este o betonieră ușor mai mare, care este concepută să fie supusă unei frecvențe mai mare de utilizare și betoniera industrială, care poate fi transpusă și ca autobetonieră, și care este folosită în proiectele de anvergură mare (complexuri rezidențiale, drumuri, blocuri etc.).

Mobilitatea betonierei 

tot în funcție de nevoile tale, poți alege o betonieră staționară sau o betonieră mobilă. Cele staționare sunt betonierele de dimensiuni mari, industriale. Acestea vor rămâne pe șantier de la început, și până la final. Dacă proiectele tale sunt mai mici și mai numeroase, atunci cu siguranță ar fi bine să optezi pentru o betonieră mobilă, pe care să o poți transporta ușor de la o locație la alta.

Alimentare 

Aici distingem din nou, 3 opțiuni diferite în ceea ce privesc betonierele:

Cu electricitate – această formă de alimentare este disponibilă atât în cazul betonierelor portabile, cât și în cazul celor staționare. Principalul avantaj îl reprezintă prețul mai mic al acestora și faptul că nu participă la poluare. Totuși, această betonieră este condiționată mereu de prezența electricității, va limita capacitatea de încărcare și va presupune o atenție deosebită ca nici un element lichid să nu ajungă la circuitele electrice.
Cu motorină – acestea sunt printre cele mai preferate tipuri de betoniere, deoarece sunt calitative și pot fi utilizate pe orice șantier. De asemenea, pe motorină pot funcționa atât betonierele convenționale, cât și cele industriale, astfel că este alegerea ta pe care o alegi. Aceste betoniere sunt trainice și rezistente, presupune costuri de întreținere mai mici, însă vine și cu dezavantaje. Greutatea și manipularea acestora este mai dificilă, eliberează noxe în utilizare și poate fi mai greu de transportat.
Cu benzină – Betoniera alimentată pe benzină este de regulă mai ușoară în greutate, și vine cu un preț de achiziție moderat. Ca și capacitate de lucru, se aseamănă aproape identic cu cele pe motorină, însă aici intervine un risc mai mare de incendiere.

Volumul de mixare 

Aici vorbim despre capacitatea cuvei de mixare și despre cantitatea de material care va putea fi mixată o dată. Așa cum avem 3 tipuri de betoniere, așa avem și 3 praguri de volum.

Betoniera convențională are un volum de la 100 l până la 300 l, volum suficient pentru utilizare în proiectele mici și medii. Betoniera profesională vine cu un volum între 300 l și 1000 l, având desigur, dimensiuni mai mari, iar betonierele industriale au de regulă minim 4000 l, uneori ajungând și până la 9000 l.

Noi îți recomandăm să calculezi în mare necesitatea ta de material, și să nu investești într-o betonieră care îți poate oferi mai mult decât ai tu nevoie.

Material 

cele mai multe betoniere, dar și cele mai calitative, sunt confecționate din oțel. Desigur, pentru o betonieră convențională de uz casnic sau mai redus, betonierele ce au cuva din plastic masiv este o alegere optimă.

Ce putem mixa – toate betonierele sunt gândite astfel încât să mixeze apa cu ciment, nisip și pietriș, însă unele, mai cu seamă cele industriale, vor putea mixa chiar și var sau balast. Din nou, ai grijă să alegi în funcție de nevoile tale.

Acum că știi toate aceste caracteristici și detalii tehnice, suntem siguri că vei putea achiziționa cea mai bună betonieră pentru tine. În continuare, vrem să-ți venim și mai mult în ajutor, așa că îți vom enumera cele mai bune betoniere în raport calitate-preț.

 

Top 5 cele mai bune betoniere

 

1. Betonieră Pezal PBZ-260B, 260 L, 1150 W, 230 V

betoniera1Această betonieră este una convențională și este ideală pentru proiectele mici și medii. Funcționează cu alimentare prin curent electric, are o capacitate medie de 260 l, iar cuva este confecționată dintr-un material rezistent, fontă. Are funcție pentru blocarea cuvei și sistem de răcire al motorului, astfel încât să asigure o bună funcționare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Betonieră electrică, 150 l, 850 W

betoniera2Acest produs este ideal de a-l avea pe lângă casă, pentru construcții mici sau ridicarea de noi anexe. Este de dimensiuni mici și vine la un preț foarte bun. Totuși, capacitatea cuvei este una destul de generoasă, 150 l, funcționează pe curent electric și este fabricată din fontă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Betonieră semi-profesională Bisonte BBY180

betoniera3800 W, 180 L, 30 RPM, coroană din fontă – și această betonieră este perfectă pentru construcțiile mici precum o casă sau o anexă. Are o capacitate de 160 l, este confecționată din fontă și funcționează pe curent electric. Ca greutate este moderată, și poate fi transportată ușor cu ajutorul roților.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Betonieră cu coroană din fontă, Alve HCM380

betoniera4120 litri, 500 W – din nou, o betonieră convențională potrivită șantierelor de dimensiuni mici. Are o capacitate de mixare de 120 l și funcționează cu alimentare prin curent electric. Cuva este confecționată din fontă, fiind foarte rezistentă, dar și ușor de transportat datorită roților incluse. În plus, vine la un preț extrem de accesibil.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Betonieră semi-profesională Temp, 850 W, 150 L

betoniera5Această betonieră, deși este de dimensiuni mici, poate fi destinată uzului semi-profesional. Are o capacitate de 150 l, funcționează pe bază de curent electric și are 26.6 rotații per minut. Cântărește doar 51 de kg, este ușor de transportat, dar și de mutat, datorită celor două roți din dotare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.