Mereu atunci când se apropie perioada mai rece a anului, gândul ne fuge către momentele cozy, petrecute în confortul casei, la căldură, acolo unde alături de un ceai fierbinte, ne bucurăm de toată căldura de care avem nevoie. Însă, poate ai o cameră care se încălzește mai greu, sau poate ai un sistem termic defect acolo, sau pur și simplu ai o cameră în care nu ai instalat momentan nici un sistem de căldură și îți dorești ceva temporar, dar calitativ, care să aducă temperatura optimă în casa ta.

Aerotermele sunt ideale pentru orice astfel de scenariu, deoarece sunt deseori flexibile și nu necesită o instalare rigidă, oferă căldură într-un timp relativ scurt, însă, aerotermele pentru casă funcționează pe bază de electricitate, așadar este normal să te trezești cu o factură de curent ușor mai ridicată.

Pe piață există acum diverse modele, casnice dar și industriale, mai avansate sau mai clasice, dar în acest articol, te vom îndruma cum să alegi cea mai bună aerotermă pentru acasă

 

Ghidul tău de achiziție pentru cea mai bună aerotermă pentru acasă

 

Există numeroase aeroterme prezente acum pe piață, majoritatea cu performanțe excelente, însă unele sunt mai bune sau mai puțin bune pentru tine, în funcție de caracteristicile și funcțiile pe care acestea le au. Cum îți dai seama care este cea mai bună aerotermă pentru acasă și cum le deosebești de cele industriale, destinate spațiilor mari, vei afla în continuare în ghidul nostru de achiziție.

Alimentarea 

Așa cum ți-am spus, există aeroterme destinate în principal uzului domestic, dar există și numeroase opțiuni pentru utilizarea în spații industriale. Cum le deosebești cel mai ușor? Prin modalitatea de alimentare. Acestea pot fi alimentate fie cu energie electrică, fie cu benzină/ motorină și alți combustibili de acest gen, precum GPL (gazul petrolier lichefiat).

Ei bine, o aerotermă potrivită pentru acasă nu va avea nevoie de altceva decât energie electrică, deoarece această alimentare este ideală pentru spațiile mici, de acasă. Este perfectă deoarece nu degajă mirosuri neplăcute și nici noxe, este fiabilă și flexibilă de mutat în orice încăpere și este sigură pentru toți membrii familiei.

Puterea și capacitatea de încălzire 

și acest criteriu te ajută să îți dai seama care este cea mai bună aerotermă pentru acasă. Aerotermele domestice au de regulă o putere între 1500 și 2000 de W și încălzesc încăperi cu suprafețe cuprinse între 20 și 40 mp. Orice putere și capacitate de încălzire mai mare, îți indică destul de ușor faptul că destinația acelei aeroterme este una industrială.

Sistemul de încălzire 

aici se deosebesc două tipuri de aeroterme, cele cu ventilație și cele cu convecție. Primele, cele cu ventilație, sunt acele aeroterme care încălzesc aerul și încăperile foarte rapid, deoarece aerul este împins cu o anumită forță și este distribuit uniform în cameră. Cele cu convecție însă, au un sistem de încălzire graduală, destinat în principal zonei industriale, unde deseori se regăsesc obiecte care nu rezistă la schimbări bruște de temperatură.

Funcțiile disponibile 

acestea sunt și cele care vor ridica sau vor micșora prețul unei aeroterme, așadar funcțiile pe care dorești să le aibă vor fi în concordanță și cu bugetul pe care ești dispus să îl investești.

Totuși, există câteva funcții de bază pe care cea mai bună aerotermă pentru acasă ar trebui să le ofere: un termostat reglabil, reglajul treptelor de viteză, mai ales în cazul aerotermelor cu ventilație, sistem luminos sau chiar ecran LCD care să indice atunci când aparatul este pornit, oprire automată când s-a atins nivelul de căldură dorit, senzor pentru detectarea geamurilor deschise astfel încât să nu funcționeze inutil și eventual treaptă pentru aer rece, astfel încât să te poți bucura de aerotermă și în zilele călduroase de vară.

Acum că știi toate aceste detalii, suntem convinși că vei alege cu ușurință cea mai bună aerotermă pentru acasă.

 

Top 5 cele mai bune aeroterme pentru acasă

 

1. Aerotermă ceramică de perete TESY HL 274W PTCW

aeroterma 12000 W, display LED, telecomandă, ERP 2018 – Este o aerotermă cu ventilator și elemente PTC fabricate din material ceramic metalizat. Produce o radiație termică infraroșie puternică, care încălzește rapid orice încăpere din casa ta. Are display LED, este pretabilă pentru instalarea pe perete și deține o telecomandă pentru controlul la distanță.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Aerotermă ceramică de perete Star-Light PTCA2000W

aeroterma22000W, Display LED, 2 trepte de putere, Timer, Protecșie supra-încălzire, Telecomandă, Alb – Această aerotermă este ideală pentru spațiile de până la 40 mp, pe care le încălzește cu rapiditate. Are o putere de 2000 de W și are funcția timer care te ajută să programezi aeroterma pentru un plus de confort. Mai mult, designul ei modern se integrează perfect în orice locuință.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Aerotermă de perete Tristar KA-5075

aeroterma32000W, display LED, telecomandă, alb/negru – O aerotermă ceramică ideală pentru casa ta. Se amplasează pe perete, astfel încât să nu ocupe din spațiul prețios din cameră. Are o putere de 2000 W, cu două trepte de reglare a căldurii, are afișaj LED dar și telecomandă. În plus, are și funcția cronometru care te va ajuta să programezi aeroterma pentru timpul dorit.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Hightower Heat ventilator cu aer cald

aeroterma4Este un ventilator ceramic, confecționat din oțel, cu un design vertical pentru o distribuire cât mai uniformă a aerului cald. Această aerotermă este extrem de mobilă și ușor de transportat dintr-o încăpere în alta, are 2 trepte de căldură și funcție de oscilare. Are un design modern și este relativ mică în ceea ce privește dimensiunile acesteia.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

5. Aerotermă ceramică de perete Taurus Alpatec RCMB

aeroterma52000W, 2 trepte de putere – Cu siguranță cea mai bună aerotermă pentru acasă, și aceasta vine cu elemente de încălzire ceramică PTC. Are 2000 W și se încadrează în clasa energetică A, fiind cu două trepte de putere. Are protecție la supraîncălzire, termostat ambiental, funcție de oscilație a grilei, timper de 8 ore și funcție de aer rece. Este ideală pe tot parcursul anului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

.