Ca tot e la moda sa-si dea cu parerea oricine despre noile produse Apple, mai ales cei care nu prea au habar despre ce voprbesc, am zis sa-mi fac putin timp liber si sa asez pe coala de hartie digitala cateva idei legate de lansarea noilor iPhone-uri.

iphone5s_auriu

1. iPhone 5S

Apple va lansa iPhone 5S si pentru ca ar fi fost prea banal sa-l lanseze doar cu mici imbunatatiri legate de design, display, procesor si camera, au ales sa pluseze si la capitolul culoare, astfel ca iPhone 5S va fi disponibil in 3 variante de culori. Aici as putea sa fabulez un pic si sa spun ca e chiar posibil ca cei de la Apple sa faca un lucru ce va atrage foarte multa ura din partea fanilor din Europa si alte colturi ale lumii, dar mai putin din partea celor din USA si anume sa ofere varianta de culoare aurie doar pentru cei din USA, ceva de genul acesta au facut mai recent cei de la Google care au lansat MotoX, noul smartphone Motorola, insa acesta e disponibil doar in State. Se stie ca SUA este singura piata unde Apple inca este in avantaj si personal nu m-as mira daca ar recurge la un asemenea gest.

Legat de spatiul de stocare de 128 de GB pe care unii il considera inutil, as spune ca daca Apple va face acest pas si va lansa noul iPhone 5S in variante de 32, 64 si 128 de GB va avea un plus in fata competitorilor chiar daca acest lucru inseamna totodata si un pret mai mare, fanii iPhone sunt recunoscuti ca au portofelul destul de mare si deci nu se pune problema ca ei sa nu cumpere.

2. iPhone 5C

In urma cu un an de zile un astfel de scenariu era aproape imposibil de crezut, dar iata ca se va concretiza si Apple va intra pe piata smartphone-urilor ieftine (bine, ce inseamna ieftin pentru ei). Pentru a nu spune pe fata ca vor lansa un iPhone ieftin l-au botezat iPhone 5C, unde “C”-ul joaca rol dublu, pentru cei care vor sa asculte de ce zice Apple, acest C vine de la Colour, pe cand cei care nu vor sa asculte, “C”-ul va veni de la Cheap. Deci, vom avea un iPhone 5 Colour and Cheap, adica exact ce cauta tineri in ziua de azi.

Fara un astfel de iPhone, Apple intra intr-un con de umbra pana la urmatorul iPhone de top si nu un upgrade deoarece oricat de bun si de bine primit va fi iPhone 5S, acest nu va putea inlocui lansarea unui iPhone 5C sau iPhone 6.

Sunt absolut sigur ca in momentul de fata Samsung tremura putin (hai, poate putin mai mult) si asteapta cu sufletul la gura primele impresii de dupa lansare, daca efectul va fi WOW, cu siguranta la Samsung se va auzi AWWHHH.

De incheiere

Nu ma pasioneaza foarte mult produsele Apple, in fapt nu prea ma pasioneaza smartphone-urile sau tabletele, etc., lucruri care m-ar face sa fiu si mai dependent de internet decat sunt, dar de cand urmaresc evolutia marilor companii din IT pot spune ca am invatat indeajuns de multe incat sa prevad o noua crestere fulminanta a Apple in urmatorii ani, asta desi multi asteapta in fioecare an ca Apple sa moara si compania face profituri uriase cu vanzari de produse la fel de mari.

Anul 2014 va fi anul Apple din punctul meu de vedere, va fi anul in care Apple va redeveni numarul 1 mondial la vanzarea de smartphone-uri. Avantajele majore vor fi pe langa iPhone 5C, iPhone 5S, noul iPhone 6 si cu siguranta un nou iPhone 6C si probabil inca ceva.