Desi numele de Apple iPhone 5c nu a fost confirmat oficial inca majoritatea oamenilor din media il dau ca sigur, asta dupa ce in urma cu cateva saptamani se zvonea si numele de iPhone Lite, un nume mai putin placut, dar care se pare ca a fost luat in calcul deoarece “C-ul” ar fi interpretat gresit ca venind de la “Cheap” si nu de la “Color” cum au spus unele surse neoficiale ale companiei Apple. Pana la urma se pare ca cor ramane la numele de iPhone 5c si vor alege o metoda prin care ii vor indruma pe oameni sa-i spuna iPhone 5 Color si nu iPhone 5 Cheap.

In urma cu 3 saptamani au fost publicate pe un blog mai multe fotografii cu carcasele noului iPhone 5 Colorat, fotografiile nu au facut inconjurul lumii decat in urma cu cateva zile cand foarte probabil au fost descoperite si de persoane din lumea media care au potential sa faca o stire virala. Cum era si de asteptat, autencitatea pozelor nu a fost dovedita si trebuie ssa-i credem pe cuvant ca acele carcase vor fi ale noului iPhone. Pana acum se pare ca Apple va apela la 5 culori, mai putin la negru care va ramane culoarea disponibila pentru produsele premium din gama iPhone-urilor.

baby-blue  baby-blue-1

green  green-1

yellow  yellow-1

white  white-1

pink  pink-1

Fotografiile par destul de autentice, insa nu putem stii cu siguranta pana nu se va lansa iPhone 5c si se pare ca nu mai avem prea mult de asteptat pentru ca se zvoneste ca Apple va anunta in curand o conferinta pentru luna septembrie.

Parerea mea e ca Apple va avea numai de castigat in cazul in care toate zvonurile de pana acum se adeveresc, un iPhone 5s cu un procesor mai performant, cu o camera foto mai buna (ca tot se face reclama ca majoritatea pozelor se fac de pe un iPhone) si inca cateva facilitati + un iPhone 5c cu carcase in 5 culori, cu un hardware de nivel mediu si cu un pret sub 2.000 de lei (si un pret foarte bun la abonament) cred ca Apple nu va avea cum sa dea gres ba mai mult, va da o lovitura puternica celor de la Samsung pentru urmatoarea perioada.