Cu siguranta un sistem desktop poate fi mult mai puternic din punct de vedere al specificatiilor, chiar daca vreti sa il faceti strict pentru gaming, editare foto-video, productivity sau orice altceva. Totusi, fiecare are avantajele si dezavantajele lui. Spre exemplu, pentru un student care trebuie sa se duca in fiecare zi la facultate raspunsul este clar, laptopul fiind cel mai potrivit. Pentru cineva care lucreaza de acasa un desktop este ideal. Eu unul sunt de parere ca toata lumea are nevoie de un laptop, dar nu toata lumea are nevoie de un calculator. Fie ca muncesti de acasa, la un moment dat tot o sa te duci prin vacanta si o sa ai nevoie de un laptop.

Un laptop de gaming extrem de bun esteAsus ROG G771JW-T7022D , din clasa ROG, adica Republic of Gamers. Pe scurt, are un procesor puternic, o memorie RAM care iti permite sa te joci linistit dar sa si lucrezi in diverse programe care mananca multa memorie, o placa video cu care te poti juca la calitati ultra-high foarte multe jocuri care vor aparea chiar si in urmatorii ani, dar si un hard incapator si un SSD suficient pentru sistemul de operare, cateva programe si poate un joc sau doua.

asus771

 

Acum, hai sa vedem exact cu ce specificatii se lauda modelul G751JL-T7009 de la Asus. Procesorul este unul din generatia a 4-a de la Intel, si anume Intel Core i7 4720HQ, cu 4 nuclee si o frecventa de 2.6 GHz care se poate duce pana in 3.6 GHz cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost de la Intel. Memoria RAM este de 8 GB de tip DDR3 cu o frecventa de 1600 MHz. Cele doua stoluri sunt ocupate cu placute de cate 4 GB fiecare, deci un upgrade va obliga sa cumparati 2 placute identice de 16 GB, asta daca vreti sa faceti trecerea de la 16 la 32. Hard-disk-ul este unul de 1 TB, cu o viteza de 7200 de rotatii pe minut, suficient pentru o gramada de jocuri, poze, programe si orice altceva vreti sa tineti in laptop. SSD-ul de 128 de GB va permite sa va instalati sistemul de operare, cateva programe pe care le folositi in mod frecvent si poate un joc pentru un timp de boot mai rapid. Placa video este Nvidia GTX 960M cu o capacitate de 4GB, o placa video ce va permite sa jucati cele mai noi titluri intr-o calitate superioara.

Daca vreti sa va cumparati un laptop de gaming, dar in acelasi timp sa fie si un work station, va recomand cu caldura Asus G751JL-T7009. Specificatiile de top va ofera libertatea de a putea sa va si jucati, dar sa si lucrati de pe el. Display-ul de 17,3 inch are o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, Full HD, iar in materie de porturi are 4 USB 3.0, unul HDMI, unul VGA, iesire audio, iesire pentru microfon, un port RJ-45 si unul Thunderbolt.