geforce210Placile video de la nVidia sunt dupa parerea mea cele mai apreciate la ora actuala chiar daca AMD ATI si-au revenit in ultioma perioada lansand cateva modele de placi video extrem de apreciate si de tentante datorita raportului perfomanta/pret. O placa video low-end sau cum se spune la noi, pentru cei cu buget redus, este si nVidia GeForce 210, o placa video pe care am avut ocazia sa o testez o scurta perioada de timp in urma cu cateva luni in urma. Pana sa-mi spun parerea personala despre acest model zic sa facem cunostiinta.

Modelul despre care o sa discut astazi este produs de Asus (compania mea preferata cand vine vorba de produse IT). GeForce 210 vine dotata cu un procesor grafic GeForce 200 ce ruleaza la o frecventa de 589 MHz. Capacitatea memoriei este de 1024 MB GDDR3, memorie ce ruleaza la o frecventa de 1200 MHz si care are un BUS de 64 bit. Rezolutia maxima pe care o ofera este de 2560 x 1600 pixeli, suporta DirectX 10.1, Open GL 3.1 si dispune de 16 nuclee CUDA.

Tehnologiile extra de care mai dispune sunt: nVidia PureVideo HD, nVidia CUDA si nVidia PhysX. GeForce 210 dispune de port VGA, porta DVI si port HDMI, iar racirea ei este pasiva (radiator), insa nu trebuie sa va faceti absolut deloc probleme la acest capitol pentru ca placa nu se incalzeste mai deloc si in plus este silentioasa datorita lipsei ventilatorului.

GeForce 210 gaming


Nu este o placa video dedicata celor care sunt pasionati de jocuri, nici macar amatorilor ci doar celor care vor sa se mai joace din cand in cand si 210 pretnu au mari pretentii la nivel de grafica sau care nu joaca jocuri cu cerinte mari la acest nivel. Este o placa video ideala pentru office si pentru cei care au nevoie de memorie VRAM dedicata in diverse aplicatii si/sau programe.

Pareri clienti:

Nicu:

Pro: – pret bun

– frecventa mai mare fata de competitie dati si voi un comapre

– silentioasa

– vine cu CD
Contra: – nu are cooler (dar la ce te astepti la banii astia)

Andrei:

o placa pt office pc
Pro: nu are ventilator deci nu face galagie deloc

nu se incalzeste

garantie 36 luni

pret mic

ideala pt office pc

se pot juca jocuri mai vechi nu ultimele aparute
Contra: momentan nimic