Allview a lansat A5 Quad, cel mai accesibil smartphone cu procesor quad-core. Acest lucru l-au afirmat cei de la Allview, insa eu vin cu o completare “si cel mai bun raport pret/calitate” pentru ca desi este un smartphone ieftin produs sub un brand cunoscut mai mult in Romania, A5 Quad indeplineste si cateva criterii de calitate, de la design pana la performante.

 Design

La acest capitol A5 Quad nu ne ia prin suprindere, cei de la Allview au ales o carcasa in ton cu ce gasim si la alte smartphone-uri de pe piata din aceeasi categorie si nu as putea spune ca acest lucru este pozitiv sau negativ. Totusi cred ca merita laudat pentru faptul ca finisajele carcasei sunt de calitate, un lucru mai rar intalnit la un asemenea telefon. Avand un display de 4,3″ dimensiunile mi se pare si ele normale, are 129,2 mm lungime, 68 de mm latime si 10,9 mm grosime, deci se poate spune ca se aseaza frumos in palma. Greutatea sa este de 153,7 grame. Mai trebuie sa specific la acest capitol faptul ca acest model se gaseste atat in varianta de negru cat si in cea pe alb, in plus, cei de la Allview au pus accent si pe accesorii astfel ca pe piata veti gasi diverse carcase colorate foarte chic ce se potrivesc de minune stilului impus pentru A5 Quad.

A5_Quad Poza Principala

 Specificatii tehnice

La acest capitol A5 Quad ne surprinde in principal datorita procesorului performant cu care este dotat: Cortex A7 Quad-Core ce ruleaza la o frecventa de 1,3 GHz. Capacitatea memoriei RAM este una obisnuit apentru un smartphone entry-level, 512 MB DDR3, procesorul grafic este cel cu care ne-au obisnuit deja cei de la Allview: Mali 400MP, acesta find prezent pe majoritatea smartphone-urilor si tabletelor elntry si midlle-level Allview. In ceea ce priveste spatiul de stocare, Allview A5 Quad dispune de 4 GB. Ecranul are o diagonala de 4.3″, este de tip LCD capacitiv si ofera o rezolutie acceptabile de 800 x 480 px.

a5quad

La capitolul foto/video, A5 Quad dispune de o camera foto/video principala cu un senzor de 5 MP, acesta are autofocus si led flash, iar camera secundara destinata in principal apelurilor video are un senzor de 0.3 MP. In ce priveste inregistrarile video va anunt cu surprindere ca se poate filma in format Full HD 1080p la 30 fps si in plus, camera dispune si de HDR.

Conectivitatea lui Allview A5 Quad consta in bluetooth, Wi-Fi, 3G HSPA+ si microUSB 2.0.

Bateria de care dispune are o capacitate de 1700 mAh, baterie care in mod teroretic ar trebui sa ofere o autonomie de 390 de minute in convorbire 2G si 330 minute pentru 3G. Un punct in plus il ofera aplicatia speciala preinstalata pentru optimizarea bateriei.

05_optimizator

Sistemul de operare este deja obisnuitul Android 4.2 Jelly Bean.

Concluzie

Allview A5 Quad este un smartphone dual-sim ieftin a carui puncte forte sunt procesorul quad-core, camera foto/video de 5 MP cu filmare Full HD, prezenta 3G-ului si a sistemului de operare Android 4.2, insa nu trebuie neglijat nici pretul de doar 599 lei pe care acest telefon il are. Il recomand celor care sunt la prima experienta cu un smartphone, cu siguranta nu vor avea de ce sa se planga, dar si celor care nu au nevoie de un smartphone foarte performant ci de unul care sa-si faca treaba.